Haberler

Şehit Astsubay'ın Adı, Mezun Olduğu Okulda Yaşayacak

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen 31 yaşındaki Erzincanlı Jandarma Kıdemli Astsubay Üstçavuş Murat Bayram'ın adı, mezun olduğu Altınbaşak Beldesi'ndeki ilköğretim okuluna verildi.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen 31 yaşındaki Erzincanlı Jandarma Kıdemli Astsubay Üstçavuş Murat Bayram'ın adı, mezun olduğu Altınbaşak Beldesi'ndeki ilköğretim okuluna verildi. Düzenlenen törende şehit oğullarının fotoğrafına dokunan anne ve babası, gözyaşlarını tutamadı.

Şırnak'ta geçen 13 Şubat'ta çıkan çatışmada şehit olan, Erzincan'ın Üzümlü İlçesi'ne bağlı Altınbaşak Beldesi'nde düzenlenen binlerce kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verilen evli ve bir çocuk babası Astsubay Üstçavuş Murat Bayram'ın adı, beldede bulunan ilköğretim okulunda yaşayacak. Şehidin mezun olduğu okula adının verilmesi nedeniyle düzenlenen törene, Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Üzümlü Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Üzümlü Belediye Başkanı AK Parti'li Sami Sertadım, Altınbaşak Belde Belediye Başkanı CHP'li Ercan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Üzümlü Jandarma İlçe Komutanı Yüzbaşı Mehmet Fırat, şehitin yakınları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Şehit Murat Bayram'ın babası İsmail Bayram, dünyada yaşanacak en büyük acılardan birini yaşadığını anımsattı. İsmail Bayram, "Sizlerin yanımızda olduğunu görmek, hissetmek bize güç verdi. Şimdi de yavrumun adının yüzlerce Murat'lar yetiştirecek bir okula verilmesi yüzlerce Murat'ın yüzünü güldürecek anlamını taşımaktadır. Murat'ımın bu okulda yaşayacak olması, bizim için teselli ve gurur vesilesidir" dedi.

Vali Vekili Abdullah Çiftçi ise "Büyük bir şerefe nail oldular. Millet adına tebrik ediyorum. Şehit babası olmak herkese nasip olmaz. En büyük mertebedir şehitlik. Canından ve ailesinden her şeyinden vazgeçip gidebilmek kolay bir iş değil. Murat Bayram kardeşimiz bu vatan için gözünü kırpmadan canını feda etmiştir. Biz bugün burada kardeşimizin ismini ebedileştirmek için buradayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 12 derslikli, 230 öğrencili Altınbaşak Şehit Murat Bayram İlköğretim Okulu'nun tabelasını kapatan Türk bayrağı törenle indirildi ve okulun girişinde bulunan Şehitlik köşesi Vali Vekili Abdullah Çiftçi ile Şehit Murat Bayram'ın babası İsmail Bayram tarafından açıldı. Oğlunun fotoğrafına dokunan anne Emiş Bayram ile ablası Serap, babası İsmail Bayram ve yakınları gözyaşı döktü.

Öte yandan Murat Bayram'ın şehit olduktan sonra arkadaşları tarafından sosyal paylaşım sitesine eklenen ve bir arkadaşı ile birlikte seslendirdiği 'Şafak Türküsü' ise internette tıklanma rekoru kırmaya devam ediyor. - Erzincan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Bayram Altınbaşak Uludere Şırnak Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim mesajı: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim mesajı: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak

title