Haberler

Şehidi 5 Bin Kişi Uğurladı

Şehit Uzman Çavuş Abdülmecit Yıldırım için Bursa Ulu Camii'de cenaze töreni düzenlendi.

Şehit Uzman Çavuş Abdülmecit Yıldırım için Bursa Ulu Camii'de cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehidin eşi Zümrüt Yıldırım, 3. 5 yaşındaki oğlu Baturalp Yıldırım, babası Kenan Yıldırım, annesi İlgi Özkan ile Bursa Valisi Şahabettin Harput, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli, CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci, AK Parti Bursa milletvekilleri Önder Matlı, İsmet Su ve Mustafa Öztürk, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Recep Altepe ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Cenaze, Ulu Camii avlusuna getirilmeden önce gençler tarafından yaklaşık 150 metre uzunluğunda ve üzerinde Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şehitleri için yazdığı 'Vurulmuş tertemiz alnından uzanmış yatıyor. Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor' yazılı pankart açıldı.

Cenaze töreninde şehit yakınlarının ağıtları, yürekleri dağlarken, şehit yakınları yetkililere ve askerlere, "Bitsin artık bu terör. Akan kanlar dursun" diye seslendi.

İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra, şehit Jandarma Uzman Çavuş Abdülmecit Yıldırım'ın bayrağa sarılı cenazesi omuzlarda taşınarak top arabasına konuldu. Bu sırada terör örgütü PKK'yı lanetleyen sloganlar atıldı.

Şehit Uzman Çavuş Yıldırım'ın cenazesi daha sonra Hamitler Garnizon Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

title