Haberler

Sayıştay Başkanı Damar'ın Gezi ve Harcırahları Bir Kez Daha Meclis Gündeminde

Sayıştay Başkanı Mehmet Damar'ın Görev Süresince Yurtdışına Yaptığı Gezi ve Aldığı Harcırah CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Sonra MHP İzmir Milletvekili Kamil Erdal Sipahi Tarafınan TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın Yanıtlaması İstemiyle Verilen Soru Önergesi ile TBMM Gündemine Taşındı.

Sayıştay Başkanı Mehmet Damar'ın görev süresince yurtdışına yaptığı gezi ve aldığı harcırah CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra MHP İzmir Milletvekili Kamil Erdal Sipahi tarafınan TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesi ile TBMM gündemine taşındı.

'Kamusal alan falan tanımıyorum' sözleriyle CHP'nin tepkisini çeken Sayıştay Başkanı Damar'a CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu "Sayıştay yönetimiyle ilgili bazı iddialar, eylemler ve işlemlere ilişkin" soru önergesi vermişti. Soru önergesine yanıt veren TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil'in yaptığı açıklamanın, kamuoyunda kuşku ve rahatsızlık yarattığını belirten MHP İzmir Milletvekili Sipahi, TBMM Başkanı Toptan'ın yanıtlaması üzerine bir soru önergesi verdi.

-"KIZI VE EŞİYLE GEZİYE GİTMESİ UYGUN MU?"

Sipahi, verdiği soru önergesinde yapılan gezilerle ilgili soruşturma veya ikazda bulunulup bulunmadığının yanıtlanmasını istedi. Sipahi, TBMM Başkanı Toptan'a; Damar'ın gittiği ülkelerde Sayıştay'ın görevi olup olmadığını sorarken, eşi ve kızıyla geziye katılmasının uygunluğunun yanıtlanmasını istedi. Sipahi, "Bu kişinin, Sayıştay Başkanı olarak göreve devam etmesinden rahatsızlık duyulmakta mıdır?" sorusuna da cevap aradı.

-GEZİLERİN 19'UNA EŞİNİ GÖTÜRDÜ-

Daha önce Damar'ın yurtdışı gezileri ile ilgili CHP İstanbul Milletvekili Kılıçdaroğlu'nun verdiği soru önergesini TBMM Başkanı Vekili Pakdil yanıtlamıştı. Pakdil, Damar'ın, gezilerden 19′una eşi Arife Damar'ı, Filipinler gezisine ise kızı Serap Damar'ı da götürdüğünü açıklamıştı.

-DAMAR'DAN DÜNYA TURU-

22 Mayıs 2002′de Sayıştay Başkanlığı'na seçilen Damar, ilk gezisini yaklaşık 1 ay sonra 27-30 Haziran 2002 tarihleri arasında KKTC Sayıştay'ını ziyaret ederek gerçekleştirdi. Damar, 5 yıl boyunca ise Lüksemburg'a 3 kez, Filipinler, Romanya, Macaristan, İngiltere, İran, Bulgaristan, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Pakistan, Letonya, Azerbaycan, Hindistan, İtalya, Almanya, Brezilya, Moğolistan ve Çin'e ikişer kez, İsveç, Kazakistan, Rusya, Fransa, Kolombiya, Tunus, Polonya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Arnavutluk, Portekiz, Makedonya, Avusturya, Kuveyt ve Meksika'ya ise birer kez gitti. Sayıştay'ın yurtdışı gezilerinin gerekçelerini, gittiği ülkelerin Sayıştaylarını ziyaret ile Dünya Sayıştayları Birliği'nin (INTOSAI) toplantıları oluşturdu.

-SAYIŞTAY BAŞKANLIĞINA 135 DAVA AÇILDI-

Pakdil, önergeye verdiği cevapta Sayıştay Başkanlığı'nın işlem ve eylemleri hakkında 135 dava açıldığını da bildirdi. Bu davalardan 54′ünün Sayıştay Genel Kurulu'nun Sayıştay meslek mensuplarının birinci sınıfa ayrılma şart ve yöntemlerini tespit eden ilke kararındaki değişikliğe ilişkin olduğunu belirten Pakdil, davalardan 75′inin reddedildiğini, 5 davadan davacıların feragat ettiğini söyledi.(ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title