Haberler

Sarıyer Manşet Gazetesi'ne Şok

Güncelleme:

CHP'li Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Manşet Gazetesi hakkında 150 bin TL'lik iki ayrı tazminat davası açtı.

Sarıyer'in CHP'li Belediye Başkanı Şükrü Genç, kendisi hakkında haber yapan Sarıyer Manşet Gazetesi hakkında 150 bin TL'lik iki ayrı tazminat davası açtı. Genç ayrıca, mahkemeden, gazetenin internet sitesine erişimin durdurulması kararı çıkartmasını talep etti.

İKİ AYRI DAVA AÇTI

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, Sarıyer Manşet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vedat Özdemir hakkında 50 bin TL manevi tazminat davası açan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Gazinocu tehditler savurdu" başlıklı haberde kendi fotoğrafının kullanılmasının kişilik haklarına doğrudan saldırı niteliğinde olduğunu söyledi ve internet sitesine erişimin engellenmesini talep etti.

Genç, Sarıyer Manşet gazetesi yazarı Emre Güner'in Sarıyer Spor Kulübü ve kendisi hakkındaki 26 Eylül 2011 tarihli yazısında geçen "Sayın Genç siz uyanıksınız da Sarıyer halkı aptal mı?" cümlesi yüzünden ise 100 bin TL'lik başka bir tazminat davası daha açtı.

CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ TEPKİLİ

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in, Sarıyer Manşet Gazetesi hakkında açtığı 150 Bin TL'lik tazminat davası belediye meclisinin de gündemindeydi.

AK Parti Meclis Üyesi Cemil Özbalta ile CHP Meclis Üyesi Gökan Zeybek meclis kürsüsünden yaptıkları konuşmalarla, açtığı tazminat davaları ve haber sitesinin kapatılması talebi nedeniyle Şükrü Genç'e tepki gösterdiler. Özbalta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun basın özgürlüğü hakkındaki söylemleri ile Şükrü Genç'in yaptıkları arasında tutarsızlık olduğunu savunurken, Zeybek ise demokrasilerde basın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı.

ZEYBEK: ELEŞTİRİLERE AÇIK OLMALIYIZ

CHP Grubu adına Belediye Meclisi'nde konuyla ilgili söz alan Gökan Zeybek, "Bir ülkedeki demokrasi ülkedeki muhalefete mensup olan siyasetçilerin, yazarların, aydınların, gazetecilerin özgürlüklerini her ortamda yerine getirmesi ile ölçülür. İleri demokrasilerde Türkiye'nin yasalarla uyum sürecine soktuğu sürecin tamamında vazgeçilmez ve dokunulmaz olan basın özgürlüğü ki özgürlüklerin en temel noktasıdır. Yalnızca Sarıyer ile ilgili değil aynı zamanda bu ülkenin cumhurbaşkanından başbakanına,

milletvekillerinden bütün bürokratlarına kadar kendileri ile ilgili her türlü eleştiriyi tahammül sınırlarında karşılayıp onları halkın nezdinde değerlendirmeye tabi tutması gerektiğine inanıyorum. O nedenle bu konuyla ilgili grubumuzun yapması gereken bir çalışma varsa onu da yerine getireceğimizi belirtmek isterim" dedi.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN GAZETEYE DESTEK

Öte yandan bölgedeki birçok sivil toplum kuruluşu da Belediye Başkanı Genç'in tutumuna tepki göstererek gazeteye destek mesajları gönderdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Osman Genç Şükrü Genç İstanbul Sarıyer Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Galatasaray kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title