Haberler

Sarıgöl'de, Vatandaşlardan Kızılay'a Kan Bağışı

Sarıgöl İlçesinde Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Çerçevesinde Düzenlenen Kan Bağışı Kampanyası, Halktan Yoğun İlgi Gördü.

Sarıgöl ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen kan bağışı kampanyası, halktan yoğun ilgi gördü.

Sarıgöl Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kan bağışı için Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş kan bağışlamak için sıraya girdi. Organizasyon, kan toplayan Manisa Kızılay Kan İstasyonu görevlileri memnun etti.

Manisa Kızılay Kan İstasyonu Müdürü Dr. İsmet Nardal, Türk Kızılay'ının son yıllarda yeni yapılanma içersine girdiğini belirterek, "Kızılay, son yıllarda resmi daireler, sivil toplum örgütleri ile eğitim konusunda protokoller imzaladı. Verilen eğitimlerde kan bağışının önemi anlatılıyor. Türkiye'de kan bağış oranı maalesef yüzde 1'dir. Artık vatandaşlarımız yapılan yeniliklerle Kızılay'a kan aramaya gelmiyor. Hastanelerimiz bizden ihtiyacı olan kanları talep etmekte ve bizler hastaneye kadar kendi araçlarımızla kan götürmekteyiz. Vatandaşlarımızla para ilişkilerimiz yoktur. Kan eskisi gibi tam kan olarak kullanılmıyor. Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı ilmi olarak kanı üç kısma ayırmaktadır. Böyle olunca hastanın ihtiyacı olan kısmı verilmektedir. Eskiden 'Bir kan, bir hayat kurtarır' denirdi. Oysa şimdi bir kan, üç hayat demektir. Bu yöntem hem ilmi, hem de ekonomik olmaktadır."dedi.

Manisa Kızılay Kan İstasyonu'nun 2002 yılında kurulduğunu hatırlatan ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Nardal, "2002 yılında 3 bin 500 ünite kan toplanırken, bu rakam eğitim çalışmalarıyla arttı. 2007 yılında 21 bin 500 ünite kan topladık. Manisa'nın yüzde 82'lik kan ihtiyacını karşıladık. Manisa ili olarak kan toplamada Türkiye'de 2. sıradayız." diye konuştu.

(VS-MY-ÖA) 16.04.2008 13:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title