Haberler

Şanlıurfa'da Çanta İzdihamı

Sağlık Bakanlığı Tarafından Yürütülen "Bebeğim Sağ Olsun" Kampanyası Aracından Dağıtılan Çanta ve Kolye İzdihama Yol Açtı. Görevliler Gebe Olan Kadınlara Dağıtılan Çantalardan Erkeklerde Almak İsteyince Oluşan İzdihamın Daha Fazla Büyümemesi İçin Aracın Kapısını Kapatarak Çanta Dağıtımını Durdurdu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Bebeğim Sağ Olsun" kampanyası aracından dağıtılan çanta ve kolye izdihama yol açtı. Görevliler gebe olan kadınlara dağıtılan çantalardan erkeklerde almak isteyince oluşan izdihamın daha fazla büyümemesi için aracın kapısını kapatarak çanta dağıtımını durdurdu.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2003-2007 yılları arasında AB mali desteğiyle yürütülen "Türkiye'de Üreme Sağlığı Programı" kapsamında "Anne ve yeni doğan bebek ölümleri" hakkında farkındalık oluşturulmasını hedefleyen "Bebeğim Sağ Olsun" kampanyası aracı İstanbul, İzmir, Ankara, Kayseri ve Mersin'den sonra Şanlıurfa'ya geldi.

Şanlıurfa Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Hastanesi bahçesinde "Bebeğim Sağ Olsun" kampanyası hakkında kadıları bilgilendiren görevliler, kampanyaya ilgi çekmek için çanta ve kolye dağıtmaya başladı. Gebe kadınlara dağıtılan çantalardan almak isteyen gebe olmayan kadınlar ile erkeklerde aracın etrafında toplanınca izdiham oluştu. Görevliler uyarılarına rağmen erkekler aracın yanından ayrılmayınca izdihamın daha fazla büyümemesi için aracın kapısını kapatarak promosyon olarak çanta dağıtımını durdurdu.

Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'nde yakınları tedavi gören erkekler çanta alabilmek için kapısı kapatılan aracın başında bir süre bekledi. Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı Şubesi'nde görevli Ali Kemal Beytaş, Şanlıurfalı erkeklerden eşleri ve bebeklerini sağlık kurumlarına getirmelerini istedi.

Çanta almak için "Bebeğim Sağ Olsun" kampanyası aracının yanında bekleyen erkekler, çantaların kadınlara dağıtıldığı için alamadıklarını söyledi. Görevliler, araç önünde bekleyen erkekleri sık sık uyararak çantaların erkeklere değil gebe kadınlara dağıtılacağı konusunda uyarılarda bulundu. Birçok erkek uyarılara rağmen çanta alabilmek için bekledi. Konunun içeriğinin anlatılması sırasında bir erkek vatandaşın Türkçe bilmediği için ne olduğunu anlamadığını söylemesi üzerine görevli, Türkçe bilmeyenlere

Kürtçe bilenlerin anlatmasını söyledi.

(HA-FÖ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title