Haberler

Sanığın iddianamede bulunan ifadeleri 'pes' dedirtti

Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması üyelerine sözde 'ablalık' yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan sanık Havva Y. (47) yargılanmaya başladı.

Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması üyelerine sözde 'ablalık' yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan sanık Havva Y. (47) yargılanmaya başladı. Tutuklu sanık Havva Y.'nin ByLock konuşmalarında geçen "Bu sorunun cevabı, yan odada davanın sahibi var. O Hz. Muhammed. Cevabı o versin' dedi. Yan odadan efendimizin sesi duyuldu" cümleleri ise bu kadarına da 'pes' dedirtti.

4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Havva Y. ve avukatı katıldı. Suçlamaları reddeden sanık, ByLock olan hattı eşinin kullandığını söyledi. Mahkeme başkanının "Eşin ByLock üzerinden kadınlarla mı yazıştı? Hem de senin adını kullanarak. Böyle mi diyorsun?" sorusunu üzerine savunma yapan sanık Havva Y., "Suçsuzum, ByLock kullanmadım. Bana ait yazışmalar olduğunu düşünmüyorum" dedi.

"Polis ya da MİT bunları yapmış olabilir"

Sanık avukatı ise ByLock kullanıcı adının ve şifresinin doğum tarihi ile ev numarası olmasına ilişkin, "Dünyada bir sürü Havva var. Birçok 72 doğumlu Havva var. Şehirlerarasında 7 hanelik ev telefonu numarası aynı olan yüzlerce abone var. Kaldı ki müvekkilimle ilgili ByLock yazışmaları iddiası dışında somut bir iddia yok. Dejavü olabilir. Sırf müvekkilimiz suçlansın diye polis ya da MİT bunları yapmış olabilir. Bunu bilmiyoruz. Tahliye ve beraat talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluk halinin devamına karar verirken duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

ByLock konuşmalarında ayrıca ceşvenlerin içinde flaş bellek olduğunu söyleye sanık, "Önemli listelerin cevşenlerin içinde flaş bellekte saklandıkları şeklinde bilgiler elde etmişler. Aramalarda cevşenlerin içine muhakkak bakıyorlarmış. Boyunlara takılanlar da dahil. Genel bir uyarı yapılmasında fayda var" diye belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Eskişehir ByLock Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title