Haberler

Sandıklardan Bireysel Emeklilik'e Geçiş

Çalışanlarına veya Üyelerine Emekliliğe Yönelik Taahhütte Bulunan Dernek, Vakıf, Sandık, Tüzel Kişiliği Haiz Meslek Kuruluşu veya Sair Ticaret Şirketindeki Emekliliğe Yönelik Birikimler veya Taahhüt Tutarları, Kısmen veya Tamamen Bireysel Emeklilik Sistemine veya Yıllık Gelir Sigortasına Aktarılacak.

ÇALIŞANLARINA veya üyelerine emekliliğe yönelik taahhütte bulunan dernek, vakıf, sandık, tüzel kişiliği haiz meslek kuruluşu veya sair ticaret şirketindeki emekliliğe yönelik birikimler veya taahhüt tutarları, kısmen veya tamamen bireysel emeklilik sistemine veya yıllık gelir sigortasına aktarılacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan ve 9 Ağustos’ta yürürlüğe girecek yönetmeliğe göre, tanımlanmış katkı veya tanımlanmış fayda esasının yahut bunların her ikisinin özelliklerini taşıyan emeklilik taahhüt planlarından aktarım yapılabilecek. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nu çerçevesinde, Sosyal Güvenlik Kurumu’na devredilmesi zorunlu olan kısmın dışında kalan birikimler de bu kapsamda sayılacak. Yönetmelik çerçevesinde, henüz emekli olmamış aktif üyelerin emeklilik taahhüt planı kapsamındaki birikimlerinin bireysel emeklilik sistemine, emekli olmuş pasif üyelerin de emeklilik taahhüt planı kapsamındaki birikimlerinin yıllık gelir sigortasına aktarılması esası getiriliyor. İlgili kurumun yetkili organlarınca karar alınması ve üyenin buna muvafakatı şartıyla, pasif üyelerin birikimleri de bireysel emeklilik sistemine aktarılabilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title