Haberler

Sanayi Dalındaki Kötümser Seyir Artarak Sürüyor

Merkez Bankası İktisadi Yönelim Anketi Sonuçlarına Göre, Sanayi Dalındaki Genel Gidişat Konusunda Kötümserler Lehine Olan Seyrin, Artarak Devam Ettiği Gözlendi.

Merkez Bankası İktisadi Yönelim Anketi sonuçlarına göre, sanayi dalındaki genel gidişat konusunda kötümserler lehine olan seyrin, artarak devam ettiği gözlendi.

Aralık ayında, içinde bulunduğu sanayi dalı hakkında bir ay öncesine kıyasla daha iyimser olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 11,4 , daha kötümser olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 18,3 oldu.

Merkez Bankası, İktisadi Yönelim Anketi''2007 yılı Aralık Ayı Değerlendirmesini'' yayımladı.

Aralık ayında imalat sanayinde faaliyet gösteren 1201 işyerinin yanıtları genel olarak değerlendirildiğinde, son üç aya yönelik değerlendirmelerde, üretim hacminde Kasım ayında azalış yönüne dönen eğilimin Aralık ayında artış yönünde olduğu gözlendi.

İç piyasa siparişlerindeki eğilim azalış yönünde devam ederken, ihracat siparişlerinde önceki ayda azalış yönünde olan eğilimin Aralık ayında artışa döndüğü görüldü.

Gelecek üç aya yönelik değerlendirmelerde, toplam sipariş miktarı beklentisinin Aralık ayında azalış yönünde olduğu görüldü.

Gelecek 12 aylık dönem sonu itibarıyla yıllık ÜFE enflasyonu beklentisi Aralık ayında yüzde 8 oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title