Haberler

SAMSUN Kadınlar, şiddete karşı 'Muay Thai' öğreniyor

Güncelleme:

Kadınlar, şiddete karşı 'Muay Thai' öğreniyorSamsun'da düzenlenen dövüş sporları 'Kick Boks' ve 'Muay Thai' kurslarına çocukların yanı sıra ev hanımları ve genç kızlar da yoğun ilgi gösteriyor.

Kadınlar, şiddete karşı 'Muay Thai' öğreniyor

Samsun'da düzenlenen dövüş sporları 'Kick Boks' ve 'Muay Thai' kurslarına çocukların yanı sıra ev hanımları ve genç kızlar da yoğun ilgi gösteriyor. Kilo vermek ve olası şiddet olaylarına karşı kendilerini savunma amaçlı antrenmanlara çıkıp 'Kick Boks' ve 'Muay Thai' öğrenmeye çalışan kadınlar, hemcinslerinin de bu sporu yapmalarını tavsiye ediyor.

Kentte, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda, Atakum İlçe Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde dövüş sporları 'Kick Boks' ve 'Muay Thai' kursları düzenleniyor. Kurslara çocuk ve gençlerin yanı sıra ev hanımları ile üniversitede öğrenim gören genç kızlar da yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle genç kız ve kadınlar, olası şiddet olaylarına karşı kendilerini korumak ve fazla kilolarından kurtulabilmek amacıyla bu sporu öğrenmeye çalışıyor. Kurslara 15'i kadın 40 kursiyer katılıyor.

'KADINLARIN İLGİSİ ARTTI'

'Kick Boks' ve 'Muay Thai' Antrenörü Fahri Kılıçaslan, haftanın dört günü 2'şer saat düzenlenen antrenmanlara yoğun katılım sağlandığını söyleyerek, Yediden yetmişe her yaş gurubundan kursiyerimiz mevcut. Çocuklarımız, genç kızlarımız, ev hanımı ablalarımız bu sporu öğrenmek için çaba harcıyor. Bu bir dövüş sporu son dönemde özellikle genç kız ve kadınların bu tür savunma sporlarına taleplerinin arttığını görüyoruz. Bayanlar hem kilo vermek hem de kendilerini muhafaza etmek için bu sporu seçiyorlar. Bir dal kadar ince bir ağaç kadar sert bir spor bu. Özellikle ev hanımı ve öğrenci bayanlar da kursa geliyorlar. Dışarıda kadına şiddet olaylarına karşı bu sporu tercih ettiklerini söylüyorlar. 'Kick Boks' ünlülerin sporu olarak da kadınlar tarafından görülüyor. Son dönemde kadınların bu spora ilgisinin arttığını söyleyebilirim dedi.

'SAVUNMA AMAÇLI'

Dövüş sporuna merak salan 2 çocuk annesi olan Rabia Coşar (33), 3 aydır kursa geldiğini belirterek, Dövüş sporlarına merakım vardı. Çocuklarım bu kursa geliyordu. Bende onları bir gün izledim ve bende bu sporu öğrenmeye karar verdim. Yaşadığımız yerde de kapkaççılık olsun kadına şiddet olsun, yaşandığı için bir şekilde kendimizi savunmaya ihtiyacımız vardı. Onun için buradayım. Çok keyifli bir spor. Deşarj olmuş bir şekilde kendimize olan güvenimiz kat kat artarak antrenmanlardan çıkıyoruz. Tüm bayanlara şiddetle tavsiye ediyorum. Bu spor savunma amaçlı bir spor. Olası bir darbede kendimizi savunabilmeyi öğreniyoruz diye konuştu.

'KENDİME OLAN ÖZGÜVENİM ARTTI'

Ev hanımı 3 çocuk annesi Elif Akbal (35) da, kadına şiddet arttığı için eşinin tavsiyesi ile bu spora başladığını anlatarak Sert bir spor ama çok zor değil. Ben çok sevdim bu sporu. Haftada 3 gün antrenmana geliyorum. 3 aylık süre içinde kendime olan özgüvenim çok arttı. Bana pozitif enerji kattı. Haberlerde kadına şiddet olayları izliyoruz bunlar beni etkiledi bende savunma sporu olarak bu sporu seçtim ifadesinde bulundu.

'YORUCU AMA KEYİFLİ'

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş hakimliği Fakültesi öğrencisi Nurdan Erdoğan ise, artrenmanların hem zevkli hem de yorucu geçtiğini dile getirdi. Erdoğan Arkadaşımın yönlendirmesiyle bu spora başladım. İlk antrenmanı izlediğimde çekinmiştim ancak sonra öğrenmeye başlayınca çok keyifli bir spor olduğunu gördüm. Bir buçuk senedir bu sporu yapıyorum. Çok mutluyum. İyiki bu sporu öğrenmişim diyerek hemcinslerine bu sporu yapmalarını tavsiye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kick Boks Muay Thai Samsun Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title