Haberler

Samsun'da Mera Islahı ve Amenajmanı Projesi

Havza ilçesinde, Aslançayır Mahallesi Mera Islahı ve Amenajmanı Projesi kapsamında mera açılışı yapıldı.

Havza ilçesinde, Aslançayır Mahallesi Mera Islahı ve Amenajmanı Projesi kapsamında mera açılışı yapıldı.

Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılılık Müdürü Nail Kırmacı, Aslançayır Mahallesi'nde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, mera ıslah çalışmalarının üniversite ve farklı kurumların katılımlarıyla sürdürüldüğünü söyledi.

Meraların atalardan miras kaldığına dikkat çeken Kırmacı, bu nedenle amacı dışında kullanılamayacağını belirtti.

Meraların korunmasına ihtiyaç duyulduğunu, bu alanlarda herhangi bir tasarrufta bulunmanın kesinlikle yasak olduğunu vurgulayan Kırmacı, şöyle devam etti:

"Mahalle sakinlerinin meralarına sahip çıkmaları çok önemli. Bu çalışmamızda 920 dekarlık mera alanının 15 dekarı amacı dışında kullanılıyordu. Çalışmalarla bu alanları tekrar mera alanına kattık. 2014 yılında uygulamaya başladığımız projemiz 2018 yılında sona erecek. Proje maliyeti ise 486 bin 889 lira. Eğer ot meselemizi çözersek et ve süt sorunumuza çare bulmuş olacağız. Bu nedenle bu projeyi önemsiyoruz."

Belediye Başkanı Murat İkiz ise, Türkiye'de hayvan sayısının mera alanlarının daralması ve göç nedeniyle azaldığını, bu tür projelerle hayvan sayısının artacağına inandığını söyledi.

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Çayır Mera ve Yem Bitkileri Daire Başkanlığı Çayır Mera Birim Koordinatörü Türkay Karaca da, kaliteli kaba yemin en kısa ve kolay elde etme yolunun mera, yaylak ve kışlaklar olduğuna dikkat çekti.

Karaca, "Hayvancılık sektörünün giderlerinin yüzde 60'ını kaba yem tutmakta. Ülkemizin mera varlığı yaklaşık 14,6 milyon hektardır. Ot atma kapasitesinin artırılması için ülke genelinde mera ıslahı ve amenajmanı projesi devam ediyor." diye konuştu.

Törene, Havza Kaymakam Vekili Cengiz Nayam, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüsamettin İlhan ile çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Samsun Havza Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title