Haberler

Şam: Annan'ın Suriye Ziyareti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan, Suriye'nin, Lübnan'da uluslararası güçlerin konuşlandırılmasını öngören Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararını desteklediğini söyledi. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'la bugün bir araya gelen Annan, Esad'ın, Hizbullah ve Hamas'ın kaçırdığı İsrail askerleriyle Lübnan ve Suriyeli esirlerin serbest bırakılmasını onayladığını belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan, Suriye'nin, Lübnan'da uluslararası güçlerin konuşlandırılmasını öngören Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararını desteklediğini söyledi. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'la bugün bir araya gelen Annan, Esad'ın, Hizbullah ve Hamas'ın kaçırdığı İsrail askerleriyle Lübnan ve Suriyeli esirlerin serbest bırakılmasını onayladığını belirtti.

Suriye ziyaretine dün öğleden sonra başlayan Annan, "Başkan Beşşar Esad'la 1701 sayılı karar ve uygulamaları konusunda önemli görüşmeler yaptık. Başkan Esad, 1701 sayılı Güvenlik Konseyi kararını desteklediğini ve bu kararın uygulanmasında BM'ye yardımcı olacağını bana bildirdi. Başkan Esad Suriye - Lübnan sınırında uluslararası güçlerin konuşlanmasına karşı çıktı. Ancak sınır nöbetçilerinin artırılacağı ve Suriye güçleriyle Lübnan güçleri arasında bir işbirliği mekanizmasının oluşturulacağını söyledi" dedi.

Annan ayrıca, "Başkan Esad Lübnan ulusal diyaloğunun Hizbullah'ın silahlardan tecrit edilmesi konusunda alacağı kararları desteklediğini belirtti. Başkan Esad'la Suriye ve Lübnan arasında diplomatik ilişkilerin kurulması konusunu görüştük. Suriye'nin bunun gibi ilişkilere hazır olduğunu söyledi. Görüşmelerde Suriye - Lübnan sınırının çizilmesi meselesini ele aldık. Başkan Esad Suriye'nin bu talebinin Lübnan hükümetine bildirildiğini söyledi" diye konuştu. BM Genel Sekreteri, "Başkan Esad'la başta Lübnan'a uygulanan ablukanın kaldırılması, Hizbullah'ın kaçırdığı 2 ve Hamas'ın kaçırdığı 1 İsrail askeriyle birlikte İsrail'deki Lübnanlı esirlerin serbest bırakılması meselesini görüştük. Başkan Esad esirlerin serbest bırakılmasını onayladı. Aynı zamanda Suriyeli esirlerin serbest bırakılmasını destekledi. Bölgede adil ve kapsamlı barışın sağlanması için büyük bir çaba harcıyoruz" şeklinde konuştu.

İsrail'in BM kararlarını uygulamayı reddetmesine yönelik BM'in herhangi bir icraat yapıp yapmayacağı konusuyla ilgili bir soruya Annan, "BM'nin birçok kararı hala uygulanmadı. Ancak bu barış arayışlarımızın duracağı anlamına gelmez" demekle yetindi.

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, bölgeye düzenlediği ziyareti çerçevesinde Lübnan ve İsrail'i ziyaret etmiş, 1701 sayılı kararın uygulanması ve bölgede barışın sağlanması meselesini görüşmüştü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title