Haberler

Sakarya - Açlık Grevini Bitirip Milletvekilleriyle Halay Çektiler

Açlık grevini bitirip milletvekilleriyle halay çektilerSAKARYA'nın Arifiye İlçesi'nde çalıştıkları fabrikadan istedikleri zamı alamayınca açlık grevine başlayan işçiler, kendilerini ziyaret eden 19 CHP milletvekilinin destek sözü üzerine açlık grevini sonlandırarak milletvekilleriyle halay çektiler.

Açlık grevini bitirip milletvekilleriyle halay çektiler

SAKARYA'nın Arifiye İlçesi'nde çalıştıkları fabrikadan istedikleri zamı alamayınca açlık grevine başlayan işçiler, kendilerini ziyaret eden 19 CHP milletvekilinin destek sözü üzerine açlık grevini sonlandırarak milletvekilleriyle halay çektiler.

Arifiye 1. OSB'de araç kablosu üretimi yapan bir fabrikada çalışan 95 işçi 62 gün önce istedikleri zammı alamayınca greve çıkmıştı. İşçilerden 4'ü ise 14 gün önce fabrika önünde açlık grevine başlamıştı. Grev çadırını bugün CHP'li milletvekili heyeti ziyaret etti. Parti otobüsü ile fabrika önüne gelen 19 milletvekili, işçilere destek sözü verdi. CHP'li milletvekilleri fabrika yönetimine istenen zammın verilmesi, günlerdir aç olan işçilere ise açlık grevini sonlandırmaları yönünde çağrı yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök açlık grevi yapan işçileri, şartları kabul edilene kadar mecliste gündemden düşürmeyeceklerini kaydederek, Ankara kilometrelerce uzak olan bir iş yerinin önünde işçi kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. İşçi kardeşlerim CHP olarak sizin sesinizi duyduk. Bu sorun grevdeki arkadaşların sorunu olmaktan çıkmıştır. Bu olay mecliste, kamuoyunda her zaman tartışılacak ve dile getirilecektir. Biz birlikteliğimizi devam ettirmek adına sizlerden bu açlık grevini sonlandırmanızı rica ediyoruz, sesiniz duyulmuştur. Bu açlık grevini amacına ulaştığı gerekçesiyle sonlandırmanızı istiyoruz. İş barışının sağlanması için bu çağrının dikkate alınmasını işverenlerden bekliyorum diye konuştu.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, işçilere açlık grevini bitirmeleri yönünde çağrıda bulunarak, fabrika şartları kabul etmezse 10 gün sonra fabrika önünde 2 bin kişiyle miting yapacaklarını söylerek, İşçi kardeşlerimizin istediği şey asgari ücret, asgari ücretin hakkıyla ödenmesini istiyorlar. Bin 300 lira asgari ücret, giydirilmiş haklarla birlikte bin 400 küsür lira para istiyorlar. İstedikleri sadece ekmek parası. Lüks yaşam istemiyorlar. 14 günden beri açlık grevindeler. Bir insan bin 400 lira için neden açlık grevine çıkar Onlar için artık kendi hayatları değil ailelerinin hayatları önemli. Sizden rica ediyorum, 10 gün içinde masaya oturun ve anlaşın. Onlar sizin evlatlarınız. Eğer anlaşmazsanız 10 gün sonra biz burada 2 bin kişiyle miting yapacağız. Eğer olmazsa bir 10 gün sonra daha size andolsun ki bütün sendika başkanlarıyla birlikte en az 5 bin kişiyle burada olacağız diye konuştu

Çelik-İş Sendikası Sakarya İl Temsilcisi Rıfat Kurt, milletvekillerinin çağrısı sonrası açlık grevini sonlandırdıklarını söyledi. Grev çadırı önünde işçilerle halay çeken milletvekilleri daha sonra Ankara'ya doğru yola çıktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arifiye Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title