Haberler

Şahane Misafir'e İtalya'dan Ödül Yok

Güncelleme:

Ferzan Özpetek'in son filmi Şahane Misafir, 8 dalda aday gösterildiği, David di Donatello'dan ödülsüz döndü.

İtalya'da yaşayan Yönetmen Ferzan Özpetek'in son filmi Şahane Misafir, 8 dalda aday gösterildiği, ülkenin Oscar'ı olarak kabul edilen David di Donatello'dan ödülsüz döndü. Taviani kardeşlerin "Sezar Ölmeli" filmi ise "En iyi film" ve "En iyi Yönetmen" kategorilerinde ödüle layık görüldü.

Ferzan Özpetek ile "En İyi Yönetmen", Elio Germano ile "En İyi Erkek Oyuncu", Pasquale Catalano ile "En İyi Müzik" başta olmak üzere 8 kategoride David di Donatello Sinema Ödülleri'ne aday olan Şahane Misafir (Magnifica Presenza), ödül gecesinden eli boş döndü. Ferzan Özpetek'in de üyesi olduğu İtalyan Sinema Akademisi, Sezen Aksu'nun Şahane Misafir için özel olarak bestelediği, sözlerini Yıldırım Türker'in yazdığı 'Gitmem Dahaöyı, ilk kez yabancı bir şarkı olarak "En İyi Şarkı" kategorisinde söz konusu ödüllere aday göstermişti. Özpetek, 21 dalda dağıtılan ödüllerin 47'nci yılı olan 2003'te, Karşı Pencere (La Finestra di Fronte) filmiyle 'En İyi Filmö dahil olmak üzere 5 ödül elde etmişti.

SİYAH BEYAZA DÖNÜŞ

57 yıldır dağıtılan Davut heykelciğinin sahiplerini bulduğu geceye ise damgayı, Taviani Kardeşler olarak bilinen Paolo ve Vittorio Taviani vurdu. Tavianilerin, bir grup hükümlünün, Shakespeare'nin Sezar oyununu sahnelemeye çalışmasını anlatan ve Berlin'den de Altın Ayı ödülüyle dönen, "Cesare Deve Morire (Sezar Ölmeli)" filmi, "En iyi film" ve "En İyi Yönetmen" ödülleri de dahil olmak üzere toplam 5 ödüle layık görüldü.

Yarısı siyah-beyaz yarısı renkli çekilen Sezar Ölmeli, bu yılki Oscar ödülünü alan ve tamamı siyah-beyaz olan Artist filmini akıllara getirirken, sinemada adeta geçmişe dönüldüğü yorumlarına neden oldu.

Sean Penn'in başrolünde yer aldığı, Paolo Sorrentino'nun yönettiği "This Must Be The Place" 5 kategoride ödüllendirilirken, Nanni Moretti'nin "Habemus Papam" filminde kendine güvensiz bir Papa'yı canlandıran Michel Piccoli "En İyi Erkek Oyuncu" ve "Io Sono Li" adlı filmdeki rolüyle Çinli oyuncu Zhao Tao ise "En İyi Kadın Oyuncu" seçildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ferzan Özpetek İtalya Sezar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title