Haberler

Yolu kapanan köyde mahsur kalan hastayı, ekipler kurtardı

Güncelleme:

Yolu kapanan köyde mahsur kalan hastayı, ekipler kurtardıAĞRI Ağrı'da, İl Sağlık Müdürlüğü 112 acil sağlık ekipleri, Hamur ilçesine bağlı Karlıca köyünde hastalanan 60 yaşındaki hasta için seferber oldu.

Yolu kapanan köyde mahsur kalan hastayı, ekipler kurtardı

AĞRI Ağrı'da, İl Sağlık Müdürlüğü 112 acil sağlık ekipleri, Hamur ilçesine bağlı Karlıca köyünde hastalanan 60 yaşındaki hasta için seferber oldu.

Ağrı'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeni ile yolu ulaşıma kapanan Hamur ilçesine bağlı Karlıca köyünde yüksek tansiyon nedeni ile rahatsızlanan 8 çocuk annesi, 60 yaşındaki Gülnaz Karagöz'ün yakınları, kendi imkanları ile hastaneye gidemeyince 112 acil sağlık ekiplerinden yardım istedi. Gece saat 00: 20 sularında İhbarı alır almaz biri paletli olmak üzere iki ambulansla harekete geçen ekipler, Ağrı merkeze 36 kilometre uzaklıkta bulanan köye doğru hareket etti. Şiddetli tipi ve kar yağışı nedeni ile ilerlemekte güçlük çeken 112 acil sağlık ekibi, Karlıca köyüne 10 kilometre uzaklıkta bulunan Uğurtaş köyü kavşağına ulaştı. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu yolun kapalı olan kısmını paletli ambulansla aşan ekip, yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucu ulaştıkları hastaya ilk müdahalesini yaptıktan sonra, hastayı kendilerini Uğurtaş köyü kavşağında bekleyen ambulansa teslim ederek Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hastaneye kaldırılan hasta tedavi altına alındı.

'Devletimiz ve sağlık ekiplerine teşekkür ediyoruz'

Öte yandan köy yolunun, son günlerde kentte etkisini yeninde arttıran kar yağışı ve tipi nedeni ile günübirlik açılmasına rağmen kapandığını dile getiren hastanın eşi Cemal Karagöz, eşinin tansiyon hastası olduğunu belirterek, "Eşim hem tansiyon hem de kalp hastası. Köyümüzün kışın yolları çoğu zaman kapanıyor. Her gün açıldığı halde bu günlerde hava kötü olduğu için yolumuz kapandı. Bir aya yakındır sabah açılıyor. Akşam yine kapanıyor. Eşimin durumu kötüleşti. Biz devletimizden yardım istedik. Saat gece 12'de köye kadar geldiler. Hastamızı aldılar ve hastaneye götürüyorlar. Allah devletimize zeval vermesin. Sağlık çalışanlarına da çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

İl Sağlık Müdürlüğü Hamur Ağrı Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Cuma yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? 24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı?
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title