Haberler

Van YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi'nin Temeli Atıldı

Güncelleme:

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Hastanenin açılmasıyla sadece Van'a değil çevre illere de diş sağlığı hizmeti verileceği belirtildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

YYÜ yerleşkesinde 24 bin metrekare alana kurulacak hastanenin temel atma töreninde konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, 41 yıllık geçmişe sahip üniversitede çok değeri çalışmaların yapıldığını söyledi.

Hastanenin açılmasıyla sadece Van'a değil çevre illere de diş sağlığı hizmeti verileceğini belirten Balcı, "Proje, insanların hayat kalitelerine, yaşamlarına çok önemli katkı sağlayacak. Aynı zamanda da insanlara şifa dağıtacak. Burada geleceğin diş hekimleri yetiştirilecek. Bu yüzden çok anlamlı ve değerli buluyorum. Van'ımız, Cumhurbaşkanı'mızın belirlediği 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda her alanda ilerliyor, gelişiyor. Her alanda büyük adımlar atılıyor." dedi.

Van'ı gelecek kuşaklara hazırlamak istediklerini belirten Balcı, şunları kaydetti:

"Eğitimden sağlığa, spordan sosyal politikalara, iletişimden kırsal altyapıya hayatın her alanında insanlarımızın hayatına dokunuyoruz. Hep beraber canla, başla mücadele ediyoruz. Çalışmaların sonucunda Van'ımızın imarı ve inşası daha güzel noktalara gelecek. Sağlıkla ilgili çok güzel yatırımlar olacak. Birkaç müjdeyi paylaşayım. 2024'te Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine ek olarak 800 yataklı büyük bir kompleksin temeli atılacak. Güzel bir yatırım olacak. Edremit'e 58 ünitelik Ağız Diş Sağlığı Merkezi'nin temeli atılacak. İpekyolu Bostaniçi Mahallesi'nde 150 yataklı hastane yapılacak. Eski Askeri Hastanenin bulunduğu yere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi inşa edilecek."

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli de nitelikli diş hekimleriyle hastalara üst düzey sağlık hizmeti sunmayı hedeflediklerini aktardı.

Önceki yıllarda yetiştirdikleri yüzlerce hekim ve akademisyenin, sağlık sektörüne önemli katkılarda bulunduğunu ifade eden Şevli, "Van ve çevre illerdeki klinik hizmeti veren tek diş hekimliği fakültesi olarak, yaklaşık 3 milyon nüfusa sahip bölgeye, güçlü bir akademik kadro ve üstün teknolojik donanımlı kliniklerimizle hizmet veriyoruz. Ancak artan öğrenci sayımıza ve hasta yoğunluğumuza rağmen, şu anki fiziki şartlarımız gereksinimlerimizi karşılamada yetersiz kalmaktadır." diye konuştu.

Vatandaşlara en iyi sağlık hizmetini sunmak için çaba sarf ettiklerini dile getiren Şevli, şöyle devam etti:

"Diş Hekimliği Fakültemizin birinci ve ikinci sınıf öğrencileri İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde teorik dersleri almakta ancak yeni binamızla birlikte kendi fakültelerinde daha iyi koşullarda eğitim alacaklar. Günlük hasta girişinin 600'ün üzerine çıktığı fakültemizde, yeni binamız sayesinde hasta tedavi hizmetlerimizi vatandaşımıza en iyi şekilde sağlayacağız. Tüm birimlerimizi özellikle de topluma doğrudan fayda sağlama potansiyeli olan sağlık hizmetlerimizi çağa uygun şekilde güçlendirmeye devam edeceğiz. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yeni binamızın üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."

Programa, Van Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Vali Yardımcısı Furkan Duman, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ve kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: AA / Sağlık

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Sağlığı Van Eğitim Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title