Haberler

Ordu'daki doktor darp olayına ilişkin açıklama

Güncelleme:

Hekim Birliği Sendikası Fatsa Devlet Hastanesi Temsilcisi Dr. Yüksel Şahin, Ordu'nun Fatsa ilçesinde devlet hastanesinde görevli kadın doğum uzmanının darp edilmesine ilişkin açıklama yaparak, sağlıkta şiddetin son bulmasını talep etti. Doktorlar olayı protesto etmek için iş bıraktı.

- Ordu'daki doktor darp olayına ilişkin açıklama

Hekim Birliği Sendikası Fatsa Devlet Hastanesi Temsilcisi Dr. Yüksel Şahin : ""Sağlıkta şiddet terörü haberi duymak istemiyoruz"

ORDU - Ordu'nun Fatsa ilçesinde devlet hastanesinde görevli kadın doğum uzmanının darp edilmesine ilişkin, Hekim Birliği Sendikası Fatsa Devlet Hastanesi Temsilcisi Dr. Yüksel Şahin ve doktorlar tarafından açıklama yapıldı, doktorlar olayı protesto etmek için iş bıraktı.

Olay Fatsa Devlet Hastanesi'nde görevli Kadın Doğum Uzmanı Dr. Okay Kurtbay, Ü.A. isimli bir hasta yakını tarafından hastanenin acil servisinde darp edildi. Doktor hastanenin acil servisinde kontrol altına alınırken, hastanenin güvenlik görevlileri şahsı yakalayarak polis ekiplerine teslim etti.

Fatsa Devlet Hastanesi poliklinik girişi önünce açıklamalarda bulunan Hekim Birliği Sendikası Fatsa Devlet Hastanesi temsilcisi Dr. Yüksel Şahin, "Devlet kurumlarında çalışanların da vatandaşların da canları devlete emanettir. Hastaneler cana can katması gereken kurumlar olmalı iken son günlerde adeta vahşi batı film setlerine dönmüş durumdadır. Silahlı saldırganlar hastanelerimize elini kolunu sallayarak giriyor ve gerek hekimlerin gerekse sağlık çalışanlarının, vatandaşların canına kast ediyor. Opr. Dr. Okay Kurtbay bir hasta yakın tarafından saldırıya uğramış, kaşı açılmış ve kafa travması geçirmiştir. Bu olayı kabul etmemiz mümkün değildir. Sağlık kurumlarında şiddetin son bulmasını talep ediyoruz. Gerek toplumda gerekse idarede farkındalığın oluşması ve yaşadığımız şiddet olayını protesto etmek için 26 Temmuz 2023 tarihinde Hekim Birliği Sendikası Yönetim Kurulunun almış olduğu meşru iş bırakma kararına katılıyor acil işlemler dışında her türlü sağlık hizmetini durduruyoruz" dedi.

Olayı gerçekleştiren şahıs polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, işlemlerinin ardından savcılığa sevk edileceği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Yüksel Şahin Fatsa Ordu Sağlık Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title