Haberler

7 kişiye umut olan organları yetiştirmek için zamanla yarıştılar

Güncelleme:

Samsun'da 27 yaşında hayatını kaybeden genç kadının bağışlanan 7 organı hastalara umut oldu. Ekipler ise organları hastanelere ulaştırmak için zamanla yarıştı.

7 kişiye umut olan organları yetiştirmek için zamanla yarıştılar

SAMSUN - Samsun'da 27 yaşında hayatını kaybeden genç kadının bağışlanan 7 organı hastalara umut oldu. Ekipler ise organları hastanelere ulaştırmak için zamanla yarıştı.

Samsun'da ailesinin ismini açıklanmasını istemediği 27 yaşındaki C.T. adlı genç kadının tedavi altına alındığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşti. Yakınları, genç kadının organlarını bağışlama kararı aldı. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan ameliyat ile kalp, akciğer, karaciğer, 2 böbrek ve 2 kornea alınarak dokuları uyan hastaların tedavi gördüğü hastanelere götürüldü.

Organ Nakli Samsun Bölge Koordinatörlüğünün organizesi ile ekipler adeta zamanla yarıştı. Samsun Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri de organları taşıyan UMKE araçlarına havalimanına kadar eskortluk yaptı. Ayrıca trafik ekipleri havalimanı yolu boyunca kavşaklarda görev alarak organların en hızlı bir şekilde uçaklara yetiştirilmesi için seferber oldu. Kalp ve akciğer, Sağlık Bakanlığına bağlı 2 ayrı ambulans uçakla İstanbul'a gönderildi. Karaciğer, 2 börek ve 2 kornea ise Sivas ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde organ bekleyen hastalara ulaştırıldı.

Organ Nakli Samsun Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, "Ülkemizde yaklaşık 32 bin insanımız karaciğer, kalp, böbrek, ciğer ve kornea bekliyor. Maalesef bu insanlarımızın birçoğunu kaybediyoruz. Bu insanlar için tek şansımız organ bağışı. Burada da bir ailemiz çok onurlu bir davranışta bulunarak organları bağışlama kararı aldı. 2 böbrek, bir karaciğer, kalp, akciğer ve kornealar ile birlikte 7 kişiye umut oldu. Ülkemizin çeşitli yerlerinde organ bekleyen, doku bekleyen 7 ayrı kişiye yaşam umudu oldu. Allah rahmet eylesin diyoruz. Yakınlarına sabır diliyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Samsun Sağlık Güncel Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title