Haberler

Safranbolu Myo'ye Tse Belgesi

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksek Okulu, "Ts-en-ıso 9001 2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi"ni Aldı.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksek Okulu, "TS-EN-ISO 9001 2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi"ni aldı.

Safranbolu MYO bahçesi'nde düzenlenen törende Türkiye Standartları Enstitüsü Başkan Müşaviri Malik Kanlıdere "TS-EN-ISO 9001 2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi"ni ZKÜ Retörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz'e verdi.

Rektör Açıkgöz, ZKÜ'nün çok genç bir üniversite olduğunu belirterek, "İki tane önemli bayrağımız var. Bizim batı bayrağımız Alaplı Meslek Yüksek Okulu, doğu bayrağımız ise Safranbolu Meslek Yüksek Okulu'dur. Safranbolu Meslek Yüksek Okulumuz, ilçedeki restorasyonları yapıyor. Turizm elemanları yetiştiriyor. İşte yapılan kaliteli çalışmalar bugün bu belge ile belirli bir noktaya ve güvence sistemine kavuşmuş oluyor. ISO sistemi anlatabileceğimiz yaptığını yaz, yazdığını uygula ve geliştir demek. Ana felsefesi bu olmalı. Benim sevgili öğrencilerim bugün ISO belgesi almış, kalite güvencesi sistemine sahip olan bir okulda yükseköğrenimlerine devam edecekler" dedi.

Vali Can Direkçi ise: "Eğitim, öğretim, araştırma ve uygulamada sürekli iyileşme ve gelişmeyi amaçlayan Safranbolu Meslek Yüksek Okulu "Toplam kalite Yönetim Sistemi "ile hedeflediği başarıya ulaşmıştır. Yüksek Okulumuz birimlerinde gerçekleştirilen sürekli iyileştirme çalışmaları kapsamında TSE ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi belgesi almıştır. Yüksek Okulumuzun her geçen gün artan beklentilere uygun bir gelişme sağlayacağına inanıyorum. Bu başarıda emeği olan tüm akademik ve idari personeli kutluyorum" diye konuştu.

Safranbolu MYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Gürbüz, "Ülkemizde Meslek Yüksek Okullarının sayısı oldukça fazladır. Benzer nitelikte mal ve hizmet üreten işletmeler arasında yaşanan rekabet süreci yüksek öğretim kurumları arasında da yaşanmaktadır. Bu nedenle bu güne kadar sahip olduğu değerlerle farklılığını fark ettiren okulumuz TS-EN-ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi belgesini alarak da gücüne güç katmıştır. Yüksek okulumuz iç ve dış müşteri memnuniyetinin sağlanması ve mevcut yasal düzenlemelerin gereklerinin karşılanması amacı ile TS-EN-ISO 9001:2000 kalite Yönetim Sistemi şartlarına uygun olarak etkin biçimde yönetilmekte ve sürekli geliştirilerek etkinliği artırılmaktadır. Kalite Yönetim Sisteminin kapsamı etkileşimli prosesleri olan Öğrenci İşleri prosesi, ahşap atölyesi prosesi, konfeksiyon atölyesi prosesi, konukevi prosesi, kütüphane hizmetleri prosesi, sosyal faaliyetler prosesi ve çalışma ortamını iyileştirme prosesi ile birlikte öğretim hizmetlerini içermektedir" dedi.

Türkiye'nin her kurumunun uygar dünyanın standartlarını yakalamak zorunda olduğunu belirten TSE Başkan Müşaviri Malik Kanlıdere, "Bu eğitim kurumlarında bir zorunluluktan öte bir sorumluluk ulusal görevdir. Türk Standartları Enstitüsü işte bu anlayışa 1990 yılında öncü olarak başlattığı kalite sistem belgelendirme faaliyetlerini kararlılıkla sürdürmekte ve kalitenin tüm kurumlarda vazgeçilmez bir unsur olmasını sağlamak için çalışmaktadır. Uygulamayla tespit edilmiştir ki, TS-EN-ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemlerinin eğitim kurumlarında tatbiki bu eğitim kurumlarımızın gelişen çağa, yeni teknolojilere uyumun sağlanmasında yönlendirici ve destekleyici olmakta , verimlilik ve etkinliği artırmaktadır. Safranbolu MYO özellikle tekstil, mobilya, dekorasyon, geleneksel el sanatları, restorasyon konularında Türk sanayisinin ihtiyaç duyduğu kalifiye ara insan gücü yetiştirmektedir. Ayrıca Turizm, otel işletmeciliği gibi konularda verdiği eğitimle ülkemizin nitelikli personel ihtiyacına cevap vermektedir" diye konuştu.

(HK-İÇ)

04.05.2007 19:11 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title