Haberler

Rusya'nın koronavirüs aşısı bu hafta gönüllülere yapılacak

Güncelleme:

Koronavirüse karşı aşı geliştirme konusunda zamana karşı yarış devam ederken, bu konuda Rusya'dan olumlu haber geldi. Rusya'da Gamaleya Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen dünyanın ilk koronavirüs aşısı Sputnik V halkın kullanımına açılıyor.

BU HAFTA GÖNÜLLÜLERE YAPILACAK

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, koronavirüs aşısının klinik deneylerin 3. aşamasındaki gönüllülere bu hafta yapılmaya başlanacağını açıklamıştı.

"KALİTE TESTLERİNİ GEÇTİ"

Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından konuya ilişkin bugün yapılan açıklamada, "Rusya Sağlık Bakanlığı Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi tarafından yeni koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik geliştirilen 'Gam-COVID-Vac' (Sputnik V) aşısının ilk partisi, Roszdravnadzor laboratuarlarında gerekli kalite testlerini geçti ve dolaşıma açıldı" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Rusya Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (28)

Erdal:

BİZİMKİLER NE ZAMAN BULACAK ACABA?2023''TE GALİBA. .

16
6
yanıtYanıtla
ERKEK:

Sen ölünce

yanıt3
yanıt6
HASO:

malazgirt''in 1000. yılında belki. . ! yani 2073. . . !

yanıt3
yanıt2
ahir zaman:

Aşımı aşıdan nefret ederim , önce milletin önünde canlı yayında kendilerine yakınlarına akrabalarına adamlarına beşer onar vursunlar , fakat o esnada başka tip aşıyla değiştirme ihtimali olarak toplumun içinden kişiler aşıyı alıp kendiler vuracak varmısınız bunların hiç birine güvenmiyorum bu zamana kadar sömürülen milletleri kim düşündü ki bunlara inannalım . En güzel aşı seher vaktinde kalmaktır. ( benim dinim bana senin dinin sana) benim ilacım bana senin ilacın sana .

6
12
yanıtYanıtla
masebeci:

ilim irfan bilmeyenlerin vereceği cevabı vermişsin. . Kuduz aşısı olmasaydı da kudursaydınız. . . Tam bir koyun sürüsü . . . . Okumaz araştırmaz körü körüne inanır. . .

yanıt7
yanıt2
eğitimsiz:

tam bir karacahilsin

yanıt7
yanıt1
REALİST:

sırtından kol kıçından ekstra bacak çıkan insanlar ile karşılaşırsanız şaşırmayın rusya aşısı olmuş demektir

3
14
yanıtYanıtla
servet:

niye cıksın dostum. oyle birşey olsa dünya kadar tazminatıa mahkum olur. en az 100 yıl geriye gider. her halttan korkmayın. evrensel yasalar var.

yanıt5
yanıt1
Avrupa:

Avrupa yine kayıp. Bu isviçreli bilim adamları ve dsö nerede? Kayağa mı gittiler. Rusya çıkardı. Çin çıkardı. Abd kasımda. Türkiye yılbaşında. Avrupa salgının bitmesi i istemiyor.

10
3
yanıtYanıtla
Guinea Pig:

Türkiye''ye gelirse hemen yaptıracağım.

6
6
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title