Haberler

Rize'de Fırınlar Denetlendi

Rize Belediyesi, il merkezindeki fırınları denetledi.

Rize Belediyesi, il merkezindeki fırınları denetledi.

Rize Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğünce ortaklaşa kurulan komisyon tarafından Ramazan ayı ve sonrasında yapılması planlanan denetimler başladı. Bu kapsamda il merkezindeki fırınlarda denetleme yapıldı.

Denetlemede iş yeri açma ve çalışma ruhsatının olup olmadığı, personelin çalışma önlüklerinin temizliği, sağlık portör muayenelerinin yapılıp yapılmadığı, fırında kullanılan alet ve ekipmanların gıda kullanımına uygun olup olmadığı hijyen şartları, gramaj gibi konular değerlendirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü şube müdürü Fuat Aksu, yaptığı açıklamada, gıda üreten ve satan yerlerin denetimini Rize Belediyesi ve İl Müdürlüğü olarak yaptıklarını belirterek, "Denetlemelerde amacımız vatandaşımıza en iyi ve temiz hizmeti verdirmektir. Bizler nasıl vatandaşlarımıza yardımcı oluyorsak, onların da bizlere yardımcı olması istiyoruz. Bakanlıktan izni olmayan ürünleri satın almamalarını rica ediyoruz. Vatandaşlarımız ne kadar duyarlı olursa bizim işimiz de o kadar kolaylaşır" dedi.

Aksu, hijyenik ortamda üretim yapmayan fırın, pastane ve lokantaları vatandaşların bakanlığın Alo 174 Gıda İhbar hattına bildirebileceklerini kaydetti.

- RİZE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title