Haberler

Rıdvan Dilmen, Muslera'nın ayağının kırılmasına neden olan VAR protokolüne isyan etti: 1.5 yıldır bas bas bağırıyorum

Güncelleme:

Çaykur Rizespor Galatasaray maçını yorumlayan Rıdvan Dilmen, Muslera'nın ayağının kırıldığı pozisyonu değerlendirdi. Dilmen, "Bir buçuk yıldır bas bas bağırıyorum. Atak mı? Gol mü? Sporcu sağlığı mı? Kaldıracaksın bayrağı! Geliyorum diyor zaten. IFAB'a bildirelim diyorum bir buçuk yıldır. Gitti Muslera'nın ayağı!" dedi.

Galatasaray'da Fernando Muslera'nın Rizespor maçında sezonu kapatmasına neden olan sakatlığının ardından Rıdvan Dilmen, NTV ekranlarında değerlendirmelerde bulundu ve sakatlık pozisyonu öncesinde ofsayt olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Rıdvan Dilmen'in açıklamaları şu şekilde;

Öylesine motivasyon düşüyor ki... Maçı nasıl konuşalım? Sakatlıktan sonra buruklaştım. Rabbim Muslera'a şifa versin.

"2 YERDE KIRIK VAR"

Rizespor iyi başladı, sonra Muslera'nın sakatlığı... Galatasaray donuktu, Muslera'nın sakatlığı sonrasında daha da demoralize oldu, penaltı ve gol. 5-0 da mağlup olsanız, şampiyon olsanız da, olmasanız da sporcu sakatlığı ağır... Bakanımızı aradım, Abdurrahim bey ile de görüştüm. Recep Tayyip Üniversitesi'nde bakmışlar, 2 yerde kırık.

"BU KURAL DEĞİŞMELİ"

Atak mı, gol mü, sporcu sağlığı mı önemli! Kaldıracaksın bayrağı, bu geliyorum diyordu. Ağzı kanayan, çenesi kırılanları gördük. Net görmediysen oynat diyorlar, neden? Atak olsun istiyorlar. VAR'sız sistem olsaydı, yardımcı kaldırırdı. Bu pozisyon, IFAB'a falan gönderilmeli. Sporcu sağlığı mı atak mı diye gündeme gelmeli. Bu kuralın değişmesi lazım. Kafası karışıksa hemen kaldıracaksın. Oldu gol, döndün ofsayt verdim ama ayak gitti.

"DARBEDEN DOLAYI VERDİ PENALTIYI"

Kemal hoca demek ki arkadan gelen darbeyi gördü sonra verdi penaltıyı. Darbeden dolayı verdi penaltıyı. Düşmese, taraftar düşsene diyecekti.

"MUSLERA İNŞALLAH TOPARLAYACAK"

Sakatlıklardan çok çekmiş biri olarak Muslera adına büyük talihsizlik oldu. Bir sakatlıktan sonra futbol hayatım bitti benim. Ben bir Trabzonspor maçında sakatlanmıştım, toparlayamadık bir daha. Oynadık ama toparlanamadık. Muslera inşallah toparlayacak. Yusuf Günay, Abdurrahim Albayrak, Fatih Terim rahatsızlık geçirdi çok şükür iyileştirler. Göksel Gümüşdağ, Rüştü Reçber de aynı şekilde çok şükür iyileştiler.

"BAYRAĞI KALDIRSA BAMBAŞKA OLABİLİRDİ"

Rizespor küme düşme potasında olmasına rağmen iyi mücadele etti. Rizespor mücadelesiyle aslında kazanmayı hak etti. Şampiyonluk olsa ne olur olmasa ne olur iyi bir oyuncusu sakatlandı. Muslera'nın sağlığı önemli. Pozisyon da çok talihsizdi ofsaytı kaldırsaydı farklı olurdu. Bu şekilde birisi sakatlanacaktı bu aranın ardından o da Muslera oldu.

"RİZESPOR'U İYİ GÖRDÜM"

Rizespor Ünal Karaman geldikten sonra aranın da gelmesiyle takımı tanıma şansı oldu. Puan durumu üzerinden gidersek enteresan şeyler oldu. Başakşehir ve Trabzonspor'un büyük avantajları oldu. Galatasaray adına Rize'de alınan sonuç ikili üçlü averajlar için de enteresan. Öne doğru çıkan takımlardan Rize'yi iyi gördüm. Rize bir anda ateşin içinden çıktı.

"G.SARAY'IN DURUMU MENTAL OLARAK DA ZOR"

"Antrenör ve futbolcuları kalan haftalarda eleştirmemek lazım demiştim. Sert fikstürü var Galatasaray'ın. Sadece Muslera üzerinden gitmeyelim, Andone de değerli bir oyuncu. Futbolda bugün ve yarın vardır. Açılan farkın erimesi de söz konusu olabilir. Mental olarak durumu da zor Galatasaray'ın."

"MUSLERA SAKATLANDI, MAÇIN ENERJİSİ GİTTİ"

Uzun yıllardır Türkiye liglerinde oyuncu açısından kaleci olarak çok maç aldı Muslera. Herkesin sağlığı her şeyden önemli. Bugün Muslera sakatlandı ve maçın enerjisi gitti. Rizespor'un can havli var, mücadele etmeye çalıştılar. Spor camiası açısından üzücü bir gündeyiz.

"TRABZON VE BAŞAKŞEHİR HERKESTEN DAHA İYİ"

Futbolcu ve teknik adamları eleştirmek istemiyorum demiştim ligler başladıktan sonra. 5 değişiklik hakkı var tamam ama ben şunu merak ediyorum; Takımlar nasıl hazırlandılar? Uzun süredir Mayıs sonuna doğru ligler biterdi, Temmuz başında başlıyorlardı neredeyse. Sağlıktan önemli bir şey yok. 5 hafta sonra bu hafta çıkan 11'lerden 5-6 kişi olamayacaktır. Başakşehir ve Trabzonspor'u herkesten önde gördüm her anlamda.

"KONTROLSÜZ DE OLSA DARBE VAR MI?"

Galatasaray'da Andone'nin sakatlandığı pozisyon oldu. Sevmediğim laf versen de olur vermesen de olur'dur. Dünyanın hiç bir ülkede bu laf yoktur. Andone'nin pozisyonu gibi pozisyonlar için diyorum, kontrolsüz de olsa darbe var mı? Bu tip pozisyonda Fenerbahçe maçında penaltı verildi. Ben ona da buna da vermezdim.

"NASILSA VAR VAR DİYE HAKEMLER DE TEMBELLEŞTİ"

Rizeli bir oyuncu öndeydi evet ama çizgiyle görecek kadar öndeydi. Hizada dahi olsa; hakemler de tembelleşti nasılsa VAR var diye düşünüyor. Bir şey olursa nasılsa söylerler deniyor. Hakemler artık rahata erdiler bu konuda ama mutlaka değiştirilmeli. Gerekirse gol pozisyonu ile ilgili bölümü değiştirilsin. Futbol insanla oynanıyor, teknoloji insan sağlığını etkiliyorsahemen uzaklaşsın.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Rıdvan Dilmen Galatasaray Rizespor Spor Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (9)

adil:

Hakemin gözünde rontgen makinesi yok kaleciler bana faul yapıldı hareketini hep yapar pozisyon bitsin nasılsa VAR sisteminden faul varsa kararı düzeltirim diye devam ettirmesi normal. Masa başında oturup herşey olup bittikten sonra musleranın ayağı kırıldı niye durdurmuyorsun demek kolay hakem ilk anda nerden bilsin 3 saniye oynattı diye laf yapıyorsun.

5
3
yanıtYanıtla
cargill:

penaltımı biri şaka desin senki yılların emekçisisin bu pozisyona penaltı diyorsan bizede susmak düşer

4
4
yanıtYanıtla
tarık:

rizeli oyuncuya müdahale var önce izlee

yanıt0
yanıt1
galatasaray:

fenerbahçe olunca her şey çarpıtılıyor sanki dünya futbolunda ilk defa bir oyuncunun ayağı kırılıyor sanki sadece var nedeniyle devam eden pozisyonlarda sakatlık riski var futbolda vardan önce sanki hiç sakatlık olmuyordu

1
4
yanıtYanıtla
muzo:

Daha çok bağırırız, böyle hakem ve zihniyet olduğu sürece. Yesiç , Rıdvan''ı sakatladıktan yıllar sonra çıktı bilerek sakatladığını söyledi. Bu skoda mı toyota mı(?) yıllar sonra açıklar Muslera''yı bilerek sakatladım diye. Bunları Allaha havale ediyoruz.

1
2
yanıtYanıtla
Ayıp:

Bu hakemlr gs 2 kırıkla kurtardığı için şanslı. Mozuyuk un ömere çok sert sonra feghouliye hareketi var çıkarmadı. Skoda Ahmet in ayağına bastı sarı çıköadı. Sumudica serrt giriyo çılikarmadı. Falcao dirsek yedi hakem rize lehine verdi. Penaltı uydurma. Vara gitmedi iptal etmemwk için. Andone nin ki penaltı kırmızı. Rezalet

2
0
yanıtYanıtla
XYZ:

YAŞAR KEMAL UĞURLU 2 GALATASARAY 0

1
0
yanıtYanıtla
Bu sertlik niye hakem görevi tamamladı:

Donlun penaltısı verilmedi. Verilen penaltı uydurna. Mozuyuk nasıl oyunda kaldı. ömere çift daldı. Feghouliyi indirdi. Skoda ahmetin de ayağı na bastı sarıydı vermedi hakem. Samıdico top taça çıkarken donka sert girdi. Sarı vermedi hakem. Son dakika yalan dan iki üç tane verdi. Millet hakeme neler diyoe ademe çay kırmızı verdi.

0
1
yanıtYanıtla
ne ağladın be...:

geçen sene haftalar önce ağlayıp şampiyon olmuşdunuz bu senede aynısı olur mu sanıyorsun. . Bence asıl terimdir sorumlusu. hani diyorduya futbolcunun geleceğine yatırım yapalım diye çok zeki bir adam. . . sen geçmişde üç dört kere şampiyon yapdın diye takımı defalarca geldin gittin GALATASARAYı yedin BİTİREMEDİN. Kayıp senelerin hesabında da HİÇÇÇÇÇÇÇÇÇÇ ÜZERİNE ALINMADIN TERİM efendi. efendi derken yanlış anlaşılmasınTERİM formdan değil bence hocalıkdan düşmüş

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title