Haberler

Rett Sendromlu Çoçuklar İçin Yeni Yıl Partisi

Rett Sendromlu Çocuklar İçin Yeni Yıl Partisi Düzenlendi

RETT Sendromlu çocuklar için yeni yıl partisi düzenlendi.

RETT Sendromlu Aileler Dayanışma Derneği'nce Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen partiye, çocuklar ve ailelerin yanı sıra, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da katıldı.

Dernek Başkanı Güler Gürcan burada yaptığı konuşmada, Rett sendromunun halk arasında pek bilinmeyen bir hastalık olduğunu, onbinde bir görülen bu hastalığa yakalananların zihinsel gelişimlerinin fiziksel gelişimlerine paralel ilerlemediğini bildirdi.

Bu nedenle hastalığa yakalananların eve zorunlu olarak mahkum olduğuna dikkati çeken Gürcan, bu çocukların ve ailelerin birçok sıkıntısı bulunduğunu söyledi. Bu konuda yetkililerden ve hayırseverlerden yardım beklediklerini de anlatan Gürcan, çocukların en fazla hasta bezi, tekerlekli sandalye ve hastaların taşınması için de bir arabaya ihtiyaçlarının bulunduğunu kaydetti.

- 'HER İNSAN BİR GÜN ENGELLİ OLABİLİR'

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da, Türkiye'de 8 milyon civarında engelli insanın bulunduğuna dikkati çekerek, 'AK Parti hükümeti, bu konuya en fazla önemi gösteren hükümet olarak tarihe geçmiştir. Eski yıllardaki hizmeti de biliyorum' dedi. Üniversite yıllarında ve daha sonraki dönemlerde de bu tür sosyal etkinliklere katıldığını ifade eden Kuzu, bu çocukların yada buna benzer hastalıkların bakımının ciddi sıkıntı olduğunu söyledi. Bu noktada gerek hükümetin gerekse de yerel yönetimlerin ciddi çalışmalar yaptığını belirterek, 'Her insan bir gün engelli olabilir. Bunu toplum olarak unutmamız lazım' diye konuştu.

Kuzu, daha sonra RETT sendromlu çocukların yanına giderek ellerini tutup bir süre sohbet etti. Geceye katılan MHP Kadın Kolları Genel Sekreteri Nurcan Kandemir de RETT sendromu çocuklara bir tekerlekli sandalye hediye etti.

Konuşmaların ardından 'Meleklerin Hüznü' adında bir sunu ve müzik dinletisi yapıldı. (ATA-YHO) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title