Haberler

Rehn, Türkiye'den "Altın Gol" Bekliyor

AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Komisyonun Türkiye'ye İlişkin Tavsiyelerini Açıkladığı Basın Toplantısında Bir Soru Üzerine, Durumu "Bir Maçın Uzatma Dakikalarına" Benzeterek, Altın Gol Kuralının Geçerli Olduğunu ve "Ayağında Top Olan Türkiye'nin Her An Gol Atarak Sonucu Belirleyebileceğini" Dile Getirdi. Rehn, "Gol Olmaması Durumunda Maçın Tekrar Tekrar Uzatılacağını" Bildirdi.

AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Komisyonun Türkiye'ye ilişkin tavsiyelerini açıkladığı basın toplantısında bir soru üzerine, durumu "bir maçın uzatma dakikalarına" benzeterek, altın gol kuralının geçerli olduğunu ve "ayağında top olan Türkiye'nin her an gol atarak sonucu belirleyebileceğini" dile getirdi. Rehn, "gol olmaması durumunda maçın tekrar tekrar uzatılacağını" bildirdi.

Rehn, daha önce limanların açılmaması dolayısıyla Türkiye hakkındaki önerilerini 6 Aralıkta yapacağını duyuran AB Komisyonunun kararını öne almasında üye devletlerin "kendilerine daha fazla süre tanınması" talebinin etkili olduğunu da belirtti.

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Dönem Başkanı Finlandiya'dan bu yönde talep geldiğini doğrularken, diğer nedenleri şöyle sıraladı:

"Finlandiya pazartesi günü Kıbrıs girişiminin sonuç vermediğini açıkladı. Bu durumda daha fazla beklemeye gerek yoktu. Ayrıca bu önerilerin nasıl sonuçlar doğuracağını ve ne tür tepkiler alınacağını görmek için zaman olacak."

Rehn, limanların açılması konusunun her yıl ilerleme raporlarında ele alınmaya devam edileceğini belirtti.

Gümrük Birliği'yle ilgili fasılları belirlerken AB Komisyonunun hukuk servisine danışıldığını anlatan Rehn, "Çok güçlü hukuki dayanaklarımız var. Umuyorum üye devletler önerilerimizi incelediğinde büyük oranda yaklaşımımızı benimseyecektir" dedi.

Bir diğer soru üzerine Papa 16. Benediktus'un Türkiye ziyaretini ve burada yaptığı konuşmaları değerlendiren Rehn, "Çok başarılı bir ziyaret oluyor ve medeniyetler arasında daha iyi diyalog kurulmasını kolaylaştırıyor. Papa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la da bu anlamda başarılı bir görüşme yaptı" diye konuştu.

Türkiye'nin AB üyeliğine destek veren ABD'nin,önerileriyle ilgili devreye girip girmediğinin sorulmasına üzerine Rehn, ABD ile AB'nin dış politikayla ve güvenlikle ilgili birçok konuda beraber çalıştığını, fakat limanların açılmamasıyla ilgili önerilerini hazırlarken, bunun söz konusu olmadığını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title