Haberler

Reel Kesim Güveninde Yüzde 0.3'lük Artış

Reel Kesim Güven Endeksi Kasım Ayında Bir Önceki Aya Göre Yüzde 0.3 Oranında Artarak 100.7 Seviyesine Çıktı. Endekste Bir Önceki Yılın Aynı Dönemine Göre İse Yüzde 2.1 Oranında Gerileme Yaşandı.

Reel kesim güven endeksi kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0.3 oranında artarak 100.7 seviyesine çıktı.

Merkez Bankasının, özel sektör imalat sanayi işyerleri arasında yaptığı aylık İktisadi Yönelim Anketi kapsamındaki bazı sorulara verilen yanıtlardan oluşturduğu reel kesim güven endeksi kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0.3 oranında artarak 100.7 seviyesine çıktı. Reel kesim güven endeksi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2.1 oranında gerilediği belirlendi. Bu yıl haziran da 104.4 düzeyinde bulunan endeks temmuzda 102.1'e çıkmış, ağustosta 101.9'a inmişti. Eylülde 104.8'e yükselen endeks, ekimde yeniden 100.4 seviyesine düşmüştü.

Endeksi oluşturan anket sorulardan genel iç pazara satılan mal hacmi eğiliminin mevsimselliğin de etkisiyle endeksi bir miktar olumsuz yönde etkileyen en belirgin kalem olduğu gözlenirken, bunu yatırım harcaması beklentisi ve mamul mal stok miktarı eğilimi takip etti. Öte yandan, toplam istihdam beklentisi, genel gidişat konusundaki görüşler ve ihracat olanakları beklentisi endeksi olumlu yönde etkileyen kalemler oldu. Toplam sipariş ve hammadde stok hacmi eğilimleriyle üretim hacmi beklentisinde ise önemli bir değişiklik gözlenmedi.

Bir önceki yılın kasım ayıyla karşılaştırıldığında ise hammadde ve mamul mal stok hacmiyle toplam sipariş eğilimleri artarken; yatırım harcaması, üretim hacmi ve toplam istihdam beklentileriyle genel gidişat konusundaki görüşler ve iç pazara satılan mal hacmi eğilimlerinde azalış görüldüğü belirlendi. İhracat imkanları beklentisinde ise önemli bir değişiklik olmadı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title