Haberler

Ramazan Bayramı Başladı

Ramazan Bayramı Başladı. Üç Gün Sürecek Ramazan Bayramı İlk Gününden İtibaren, Yurdun Kuzey, İç ve Doğu Kesimlerinde Aralıklarla Sağanak Yağış Görülüyor. Hava Sıcaklığının Yağışla Birlikte Ülke Genelinde Hissedilir Derecede 6 -8 Derece Azaldı.

Remazan Bayramı başladı. Üç gün sürecek Ramazan Bayramı ilk gününden itibaren, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak yağış görülüyor. Hava sıcaklığının yağışla birlikte ülke genelinde hissedilir derecede 6-8 derece azaldı.

Bayram namazı, Ankara'da 7.15, İstanbul'da 7.30, İzmir'de 7.37, Bursa'da 7.30 ve Ağrı'da 6.34'te kılındı.

Ramazan Bayramı nedeniyle Ankara'da Belediye otobüsleri üç gün süreyle ücretsiz yolcu taşırken, başta İstanbul İzmir ve Bursa olmak üzere bir çok şehirde belediye otobüsleri yüzde 50 indirimli yolcu taşıyor.

Bayram trafiğinin önüne geçilmek için ise, büyük kentlerde yoğunluk yaşanması beklenen noktalarda alınan önlemler arttırılacak. Bayram süresince, belediyeler vatandaşların su, doğalgaz ihtiyaçlarını kesintisiz sağlamak için gerekli tedbirleri alırken, mezarlıklara ulaşım kolaylığı da sağlanıyor.

İstanbul'da İETT otobüsleri, metro, tramvay, Taksim-Kabataş füniküleri ile İDO'nun şehir hatları vapurları, Ramazan Bayramı süresince yüzde 50 indirimli hizmet veriyor. İETT, arife ve bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak otobüs sefer sayısını artırıyor ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin de düzenli olarak yapılması için gereken tedbirleri alıyor. Ayrıca bayram süresince güvenlik önlemleri de en üst düzeyde tutularak kontroller sıklaştırılıyor. Vatandaşlar, her türlü sorun ve şikayetlerini, Ulaşım A.Ş'nin "212-444 00 88" numaralı telefonuna ve "www.istanbul-ulasim.com.tr" adresine bildirebiliyor.

İDO da bayram süresince sefer sayılarını artırdı ve rezervasyon tarihlerini genişleterek vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Vatandaşlar, İDO ile ilgili şikayetlerini de "212-444 44 36" numaralı telefona iletebilecek ve aynı numaradan rezervasyon yaptırabilecekleri gibi bilet satışını da gerçekleştirebilecek. Ayrıca biletler, tüm Varan Turizm acentelerinden de temin edilebiliyor.

Öte yandan, köprü ve otoyollardan geçişler, arife günü olan 19 Eylül Cumartesi'den başlamak üzere ücretsiz oldu.

-DİĞER TEDBİRLER-

Boğaziçi İmar Müdürlüğü, bayram süresince görev yapacak ekiplerin sayısını arttırarak, tatil nedeniyle kaçak yapı ve gecekondu yapımına izin vermiyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü de bayram süresince görev yapacak 1 doktor, 1 zabıta ve 1 sağlık memurundan oluşan nöbetçi ekip, mesai saatlerinde Unkapanı Hıfzıssıhha Binası'nda hazır bulunuyor. Zabıta ekipleri de ilçe zabıta birimleriyle koordineli olarak kent genelinde denetimler gerçekleştiriyor, sokaklarda dolmuş, taksi ve minibüsleri denetleyecek. Ayrıca, nizam, intizam, temizlik kontrolleri ile çevreye zarar veren seyyar satıcıların denetimleri de zabıta ekiplerince yapılıyor.

Mezarlıklar Müdürlüğü de, mezarlıkları ziyarete açtı. Bayram süresince mezarlıklarda kontrol yapacak ekipler oluşturuldu, dilencilerin ziyaretçileri rahatsız etmemesi için Zabıta Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar yapılıyor ve halkın ziyaretlerini rahat gerçekleştirebilmesi için gerekli tedbirleri alındı.

-ANKARA'DA ŞEHİRİÇİ OTOBÜSLER ÜCRETSSİZ-

Ankaralılar, 3 günlük Ramazan Bayramı süresince kent içi ulaşımda EGO otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Bayram süresince belediye otobüsleri ücretsiz yolcu taşıyor. Şehir içi ulaşımı sağlayacak özel halk otobüsü, dolmuş ve taksiler Zabıta Müdürlüğü Ulaşım Ekipleri'nce denetleniyor. Çevre Zabıtası ekipleri takviyeli olarak denetimlerini sürdürerek kaçak kömür, çevre ve gürültü kirliliği ile ilgili şikayetleri de değerlendiriliyor. Öte yandan zabıta, bayramda işportacıların bulvar ve caddeleri işgal etmemeleri için de gerekli önlemleri alacak.

-MEZARLIKLARA OTOBÜS SEFERLERİ-

EGO, bayram süresince Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığı'na ücretsiz otobüs seferler düzenleniyor. Karşıyaka Mezarlığını ziyaret edecek vatandaşlar 3 gün boyunca metro hattında bulunan "Hastane Durağı"ndan saat 06.00'dan itibaren 10 dakikada bir Karşıyaka Mezarlığına taşınıyor. Cebeci Asri Mezarlığını ziyaret edecekler için de bayram sonuna kadar Sıhhiye Köprüsü, Ulus Anafartalar Çarşısı ve Zafer Çarşısı önünden yarım saatte bir otobüs kaldırılıyor.

-ÖN ÖDEMELİ SU VE DOĞALGAZ SATIŞLARI-

Bayram boyunca vatandaşların, ön ödemeli su sayacı ihtiyacını karşılamak üzere ASKİ Genel Müdürlük Binasında 08.00-16.00 saatleri arasında bayram süresince, Kızılay Metro İstasyonu'nda ise 08.00-21.00 saatleri arasında tatil süresince ön ödemeli su satışı yapılıyor. Başkent Gaz A.Ş de Maltepe Doğalgaz Abone Merkezi'nden 08.00-22.00, Sincan Abone Merkezi'nden 10.00-18.00, Eryaman KC Migros Gaz Satış Bürosu'ndan 10.00-21.00, Kızılay Metro İstasyonu'nda 08.00-21.00 saatleri arasında bayram süresince ön ödemeli kartlı doğalgaz satışı yapılıyor.

-İZMİR'DE YOLCU VAPUR SEFERLERİ-

İzmir Büyükşehir Belediyesi de üç gün süren Ramazan Bayramı boyunca ulaşıma yüzde 50 indirim yaptı. Metroyu kullanmak isteyen vatandaşların bayram boyunca ulaşımlarını kolaylaştırmak için hafta sonu sefer planına ilaveler yaparak sefer sıklığını artırıldı. İzdeniz'e bağlı yolcu vapuru ve arabalı vapurlarda da bayramın 1., 2. ve 3. günleri Pazar günü tarifesi uygulanarak bu tarifeye ek seferler konuldu. Buna göre yolcu vapurları saat 08.00'den, araba vapuru seferleri ise saat 10.00'dan itibaren başladı. Bayramın birinci ve ikinci gününde vatandaşların gerçekleştirecekleri kabristan ziyaretleri için 08.00-16.00 saatleri arasında Hacılarkırı, Bornova, Karabağlar, Yeşilyurt, Soğukkuyu, Doğançay, Örnekköy, Balçova, Narlıdere ve Buca kabristanlarına ücretsiz ek seferler gerçekleştiriliyor.

İzmir dışına gidip-gelecek yolcuların ulaşımını daha rahat gerçekleştirebilmeleri için otogar bağlantılı 50, 54, 250, 604, 606 ve 607 No'lu hatlara yeterli sayıda otobüs ilavesi yapıldı.

Bayram süresince 00:25-05:55 saatleri arasında; (63) Konak İskele - Bornova, (104) Konak İskele- Buca, (152) Konak İskele -Gaziemir, (180)Konak İskele - Balçova ve (542) Konak İskele - Çiğli gece seferleri devam edecek.

-BURSA'DA METRO YÜZDE ELLİ İNDİRİMLİ-

Bursa'da bayram süresince belediye otobüsleri ve metro yüzde 50 indirimli hizmet verecek, Kültürpark ve Hayvanat Bahçesi'ne ise girişler ücretsiz olacak. Altepe, Kent Meydanı'ndaki otobüs durağından bayramın 1. ve 2. Günü saat 10.00 ila 17.00 saatleri arasında karşılıklı her saat başı Hamitler Mezarlığı'na ücretsiz otobüs seferleri kaldırılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü de Ramazan Bayramı süresince denetimlerini sürdürecek, İtfaiye Daire Başkanlığı ise her türlü itfaiye hizmeti ve yangın ihtimaline karşı bayramda tam kadro görevde olacak. Yağış ihtimaline karşı ve acil müdahaleler için Yol Bakım Onarım Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan nöbetçi ekibe ihtiyaç duyulması halinde vatandaşlar 0224- 248 88 68 numaralı telefona başvurabiliyor. (ANKA)

(GO/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title