Haberler

PTT Çalışanlarının Yol Kesme Eylemine Polis Engeli -Türk Haber-sen Üyesi Bir Grup, PTT Şubelerinde Yaşanan Soygunlar ve Yaşadıkları Sıkıntılarla İlgili Bursa-yalova Kara Yolunu Araç Trafiğine Kapatmak İstedi

Bursa'da, PTT Şubelerinde Yaşanan Soygunlar ve Yaşadıkları Sıkıntıları Dile Getirmek İçin Bursa-yalova Kara Yolunu Araç Trafiğine Kapatmak İsteyen Bir Grup PTT Çalışanı, Polis Tarafından Engellendi.

Bursa'da, PTT şubelerinde yaşanan soygunlar ve yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek için Bursa-Yalova kara yolunu araç trafiğine kapatmak isteyen bir grup PTT çalışanı, polis tarafından engellendi.

Alınan bilgiye göre, Türk Haber-Sen üyesi bir grup PTT çalışanı, Bursa-Yalova kara yolu üzerindeki Gençosman PTT binası önünde toplanarak, yolu araç trafiğine kapatmak istedi.

Yolda basın açıklaması yapmak isteyen PTT çalışanlarına bölgede bulunan güvenlik güçleri izin vermedi.

Kısa süren karşılıklı görüşmelerin ardından grup üyeleri, yol kenarına geçerek basın açıklamasını yaptı.

Türk Haber-Sen Bursa Şubesi Başkanı Orhan Avcı, PTT denilince akla mektup, havale, posta çek hesapları geldiğini, ancak son zamanlarda PTT teşkilatının asli görevlerini bırakıp bankacılık işlemlerini de üstlendiğini söyledi.

Bu banka işlemlerinin, cami derneklerinin kullanmadığı depolarda veya mahalle muhtarlarının gösterdiği atıl yerlerde tek memurla yapılmaya çalışıldığını öne süren Avcı, ''Tek memurla atıl depolarda bankacılık hizmeti veren memurlar, can ve mal güvenliği sağlanmadan, bu kadar kapkaç terörünün yaygın olduğu dönemde görevlerini yapıyorlar'' dedi.

Avcı, 31 Ağustos'ta Gürsu ilçesinde PTT görevlisi Orhan Şentürk'ün, şubeye soygun amaçlı gelen kişi ya da kişiler tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü hatırlattı. Son olarak 19 Ekim akşamı da Duaçınarı Mahallesi'ndeki PTT şubesinin görevlisinin darp edilerek soyulduğunu ifade eden Avcı, Türkiye genelinde her gün soygunlar ve yaralamaların devam ettiğini kaydetti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve PTT Genel Müdürü Osman Tural'a seslenen Avcı, bu olayların önüne geçilebilmesi için şubelerin belli merkezlerde birleştirilmesi ve en az iki memur bulundurulması, şubelere kamera ve güvenlik sistemlerinin yerleştirilmesi, güvenlik memurlarının sayısının artırılması gibi önlemlerin alınmasını gerektiğini söyledi.

Açıklamanın ardından grup üyeleri dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title