Haberler

Prof. Dr. Emre Alkin: Merkez Bankası yine mantıklı olanı yaptı

Güncelleme:

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun politika faizini değiştirmeyerek ?8.25'te sabit tutma kararını değerlendiren Prof. Dr. Emre Alkin, "Merkez Bankası yine mantıklı olanı yaptı" dedi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun politika faizini değiştirmeyerek ?8.25'te sabit tutma kararını değerlendiren Prof. Dr. Emre Alkin, "Merkez Bankası yine mantıklı olanı yaptı" dedi.

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Alkin, sabah kişisel internet sitesinde ve sosyal medyada, "Merkez Bankası mantıklı olarak bugün faizi değiştirmez" dediğine dikkat çekerek şöyle devam etti: "Bazı takipçilerim, 'En mantıklısı faizi yükseltmek değil mi?' diye sordu. Onlara 'En mantıklısı değil, mantıklısı' diye cevap verdim. Normal şartlarda Merkez Bankası'nın faizi 0.25 puan yükseltmesi en mantıklısı gibi gözükse de dünyanın ve Türkiye'nin normal şartlarda bulunmadığını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Merkez Bankası'ndan normal şartlarda atılabilecek bir adımı beklemek doğru olmaz."

Prof. Dr. Alkin, faizlerde yeni bir indirime gitmenin de mümkün olmadığını belirterek, döviz kurları seyrinin de göz önüne alındığında faizlerin düşürülemeyeceğinin ortada olduğunu söyledi.

Geçen ayki toplantıda Merkez Bankası'nın faizi indirse bile bunu çok küçük bir oranda yapacağı öngörüsünde bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Alkin, "Aslında gönlümüzdeki aslan, faizi hiç değiştirmemesiydi. Nitekim geçen ay faiz değiştirilmeden sabit bırakılınca sosyal medyada, 'Bizim düşündüğümüzden de iyisini yaptı' diyerek kararı alkışladık. Bizim gibi gerektiğinde eleştiren uzmanların geçen ayki kararı olumlaması da Merkez Bankası'nı bu ay da faizi sabit tutmaya itti" diye konuştu.

Analistler ve uzmanların yorum yapmadan önce Merkez Bankası'nın geçmişte siyasi, ekonomik, toplumsal gelişmelere ne tepki verdiğinin iyi incelemesi gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Emre Alkin, böylelikle alınacak kararı öngörmenin mümkün olabileceğini ifade etti.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Para Politikası Kurulu Merkez Bankası Emre Alkin Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title