Haberler

"Poşu Davası"Nda Cihan Kırmızıgül'e 11 Yıl 3 Ay Hapis Cezası

Kamuoyunda "Poşu davası" olarak bilinen, Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül'ün yargılandığı davada karar çıktı.

Kamuoyunda "Poşu davası" olarak bilinen, Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül'ün yargılandığı davada karar çıktı.

25 ay tutuklu kaldıktan sonra geçen celse tahliye edilen Kırmızıgül'e toplam 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

HOCALARIMA VE ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Cihan Kırmızıgül, avukatları, babası, hocaları ve arkadaşları katıldı. Duruşmada Kırmızıgül'ün avukatı Hasan Fehmi Demir, "Müvekkilimin şüphe sınırlarını aşan cezalandırılmasını yeterli kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi. Son sözü sorulan Kırmızıgül de, "İddianamedeki suçalamaları kabul etmiyorum. Ayrıca beni destekleyen hocalarıma ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Beraatimi talep ediyorum" dedi. Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme kararını açıkladı.

11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme Kırmızıgül'e "Kamu görevlisine direnme, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından beraatine karar verirken, PKK/KONGRA- GEL terör örgütünün çağrısı ve amaçları doğrultusunda 20 Şubat 2010 tarihinde yasadışı gösteriye katılarak, etrafa Molotofkokteyli attığı ve böylece örgüte yardımcı olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme Kırmızıgül'e "Patlayıcı madde bulundurmak" suçundan 4 yıl 2 ay hapis ve 100 TL adli para cezası verdi. Kırmızıgül'e olay tarihinde bir mağazaya taş ve molotof kokteyli atarak zarar verdiği gerekçesiyle ise 10 ay hapis cezası verildi. Böylece Kırmızıgül toplam 11 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

"GENÇ BİR ÇOCUĞUN HAYATIYLA OYNUYORLAR"

Adliye çıkışında ise Kırmızıgül'ün üniversiteden hocaları, arkadaşları ve ailesi karara tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Galatasaray Üniversitesi Öğretim üyesi Mehmet Karlı, "Bizimle dalga geçiyorlar. Bizimle oyun oynuyorlar. Daha önce Cihan serbest bırakılmıştı, biz umutlandık. Dedik ki 'Galiba hakikat görünüyor' ama bu umut malesef bir taktiğin parçasıymış. Bizim bu işin peşini bırakacağımız zannedildi. Biz mücadeleyi bırakmadık buradayız. O dosyada Cihan'ı suçlayacak bir delil bile yok. Bir tek satır dahi yok. 22 yaşında genç bir çocuğun hayatıyla oynuyorlar" dedi. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Duruşma öncesi de adliye önünde bir açıklama yapan grup, "Tutuklu öğrencilere özgürlük" yazılı pankart açtı.

KAĞITHANE'DE GÖZALTINA ALINMIŞTI

20 Şubat 2010 tarihinde Kağıthane'de boynunda poşuyla yürürken gözaltına alınan Kırmızıgül'ün davası kamuoyunda 'Poşu Davası' olarak biliniyordu. Aynı gün o bölgede bir markete molotof atılmış, 22 yaşındaki Cihan Kırmızıgül de zanlı olarak gözaltına alınmıştı ardından ise tutuklanmıştı. 25 aydır tutuklu bulunan Kırmızıgül davanın geçen celsesinde tahliye edilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Fehmi Kağıthane İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title