Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

Kadıköy Belediye Başkanı Öztürk: "'Ben kenara çekileyim, nasıl isterseniz öyle değerlendirin' dedim. Bu yönde talebimi ilettim sabahleyin Genel Merkez'e. Bunun ötesinde başka bir şey yok. Her an her şey olabilir"

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP'den ilçe belediye başkan adaylığına ilişkin, "Ben kenara çekileyim, nasıl isterseniz öyle değerlendirin' dedim. Bu yönde talebimi ilettim sabahleyin Genel Merkez'e. Bunun ötesine başka bir şey yok. Her an her şey olabilir" dedi.

Öztürk, belediyede yaptığı açıklamada, aday belirleme sürecinde Kadıköy'ün kaderinin kentin sahipleri yerine bazı hatır gönül ilişkilerine bırakılamayacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun birkaç yıl önce kendilerine, bundan sonra belediye başkanlarının, performans ölçümleri ve kamuoyu araştırmalarına göre belirleneceğini söylediğini, bunun çok doğru bir karar olduğunu kaydeden Öztürk, " Kadıköy Belediyesi, şu an kamuoyu ölçümlerinde yüzde 73 ile Türkiye'nin en başarılı belediyesi. Peki ne oldu şimdi? Bu araştırmaların hepsini çöp kutusuna mı attın?" diye konuştu.

Aday belirleme günü bir ismin konuşulduğunu dile getiren Öztürk, şöyle devam etti:

"Hanımefendinin, Sivaslı ve Aşık Veysel'in torunu olduğu, bir CEO'nun asistanlığını yaptığını söylediler. Herkes şaşkınlık içerisinde. 'Şimdi kendini nasıl hissediyorsun?' İdam edilmiş mahkum. Biraz sonra  'Efendim, şu anda Bakırköy belediye başkan adayı olan arkadaşımız buraya atandı' diyorlar. Bir daha iptesiniz. Aradan 2-3 saat geçiyor, Bekir Güçlü. Biraz sonra bakıyorsunuz, bir hanımefendi geçiyor Maltepe'den buraya ve 3. adaylık başvurusu. 3. kez iptesiniz. Bunu ailenizle, çevrenizle yaşıyorsunuz."

Öztürk, gece saatlerinde Kadıköylü olmayan ve partiyle ilişkisi bulunmayan birinin uyandırılarak, "Sizi aday yapalım" dendiğini savunarak, "Onurumuzun, haysiyetimizin, partililiğimizin bu kadar ayaklar altına alınmasına kimin hakkı var?" dedi.

CHP için bugüne kadar önemli çalışmalar yaptığını vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:

"Ama ben kriterlere uymuyorum, gece 3'te yatağından kaldırılan vatandaş uyuyor. Daha sonra onun da başka bir siyasi partiye ait olduğu ortaya çıkınca adaylığını geri çekiyorsunuz. Genel Başkan'a bunları anlattım. Bu dönem rekor oy alacağımızı, bu sevincimizi birlikte yaşamak istediğimi söyleyerek, bu konuda izinlerini istedim. Beni bugün aday yapmayacaksanız, o gün niye söylemediniz? 6 ay önce söylemediniz. Bir ay önce, 15 gün önce çağırın. Bu konuşmadan sonra Genel Başkan, konuyu yeniden değerlendireceğini söyledi. Toplandılar ancak tavır hiç değişmedi. En acısı da seçimlere 40 gün kala hala Kadıköy belediye başkan adayının belirlenmemiş olması. Kadıköy'ün kişisel pazarlıklar odağı olmasını içime sindiremiyorum."

"Ankara'dan geldiniz. Aday olmayacağınız net bir şekilde söylendi mi ve gece 3'te kaldırılarak, 'aday olur musun' denen kişinin ismini verecek misiniz?" sorusuna karşılık Öztürk, "Nasuh Mahruki, O da benim çok iyi bir dostum ama aynı partilerde değiliz. Zaten kendisi de detaylarını paylaştı" dedi.

Öztürk, "Aday olmamanızın Mustafa Sarıgül ile bir alakası olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine de "Kesinlikle düşünmüyorum. Zaten kendisi de bu konuda bana defalarca onun fikri olmadığını söyledi" diye konuştu.

Başka bir partiye geçip geçmeyeceği sorulan Öztürk, "Bütün partiler aradı. Kendilerine teşekkür ettim. Kimseyle bu yönde bir görüşmem yok" yanıtını verdi.

Öztürk, CHP'den ayrılmayı düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine de şu anda CHP'de olduğunu ve adının adaylık için hala tartışıldığını belirterek, "Üç gündür oradaydık. Onları rahatlatmak gerekiyor. Ben de 'Ben kenara çekileyim, nasıl isterseniz öyle değerlendirin' dedim. Bu yönde talebimi ilettim sabahleyin Genel Merkez'e. Bunun ötesine başka bir şey yok. Her an her şey olabilir" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Kadıköy Belediyesi Kemal Kılıçdaroğlu Selami Öztürk Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title