Haberler

MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu Açıklaması

Karabük Belediyesi'ni ziyaret eden MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, "Türkiye'nin yeni politika dizaynına dış politika ve terör anlamında ihtiyacı var" dedi.

Karabük Belediyesi'ni ziyaret eden MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, " Türkiye'nin yeni politika dizaynına dış politika ve terör anlamında ihtiyacı var" dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, ziyaretlerde bulunmak üzere Karabük'e geldi. MHP İl Teşkilatı ve Karabük Barosu'nu ziyaret eden Başesgioğlu, Safranbolu'da yaptığı kısa gezintinin ardından Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin konuğu oldu. Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin her türlü imkansızlığa ve zorluğa rağmen güzel projeleri hayata geçirmesinin son derece önemli olduğunu söyleyen Başesgioğlu, "Şu anda başlattıkları projeler de var. İnşallah onlar bittiği zaman Karabük daha güzel bir kent olacak, yaşam kalitesi daha çok artacak. Onun için kendisini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Bu vesile ile tüm Karabüklü hemşerilerime de selam ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Yerel seçimlerin öne alınması konusu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başesgioğlu, "Yerel seçimlerin öne alınması fikri var. Henüz daha bu konuda parlamentoda çıkmış bir anayasa değişikliği yok. Ama herhalde ortaya çıkan iradelere göre bir öne alma söz konusu. Öyle olursa yaklaşık 1 yıllık bir süreç kalıyor. Dolayısıyla 2015'e kadar devam edecek bir seçim süreci Türkiye'nin gündeminde. Yani sadece belediye başkanlığı değil, arkasından cumhurbaşkanlığı, milletvekilliği seçimleri de gündeme gelecek. Türkiye 3 yıllık seçim atmosferine girmiş oluyor. Tabii bu kadar önemli olayın yaşandığı, Ortadoğu'da birçok hadisenin olduğu dönemde Türkiye'de seçimlerin olması son derece önemli. İnşallah barış içerisinde, huzur içerisinde, Türkiye bu süreci tamamlar. Hem dış politikadaki gelişmeler, hem de Türkiye'nin kendi iç dinamikleri Türkiye'yi huzura getirir. Belediye seçimleri ile ilgili Karabük için bir şey soruyorsanız bu anlamda Karabük şanslı. Sayın başkanımızın tabii kendi değerlendireceği, kendi bileceği hususlar ama hizmetler açısından değerli belediye başkanımızın Karabük'e çok katkısı var. Bundan sonra da çok katkısı olur diye düşünüyorum. Kendisine canı gönülden başarılar diliyorum" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN YENİ POLİTİKA DİZAYNINA DIŞ POLİTİKA VE TERÖR ANLAMINDA İHTİYACI VAR"

Son günlerde artan terör olayları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başesgioğlu, şunları söyledi:

"Şu anda Türkiye'yi, devletimizi, milli birliğimizi, bütünlüğümüzü tehdit eden bölücü terör çok can yakıyor, had safhaya ulaşmış vaziyette. Yani alışık olmadığımız terör yöntemleri kullanılıyor. Bundan Türkiye'nin kurtulması lazım, neticede ateş düştüğü yeri yakıyor, analar, babalar, şehit yakınlarının feryatlarına tahammül etmek mümkün değil. Onun için Türkiye'de siyasetin büyük bir uzlaşmayı, bir mutabakatı sağlaması gerekiyor benim kanaatimce. Başta Meclis olmak üzere siyasal ve toplumsal mutabakatla Türkiye'nin terörle mücadelesini hangi konsepte yapacağını yeni baştan gözden geçirmesi lazım. Buna paralel olarak da Türkiye'nin dış politikasını bence yeniden dizayn edilmesinde fayda var. Şu anda takip edilen politika hem terör konusunda, hem de dış politika konusunda maalesef bizi yeni noktaya getirmez. Bunun için Meclis'te ve Meclis dışında Türkiye'nin yeni politika dizaynına dış politika ve terör anlamında ihtiyacı var. Bu bir partinin tek başına altından kalkacağı bir sorun değil, tek bir parti bunun altında kalır. Mutlaka geniş mutabakata ihtiyaç var. Bu mutabakatta belirlenmiş bir politikanın Türkiye tarafından takip edilmesi lazım ve arkasına halkı, milleti alarak bu politikayı Türkiye'nin güvenlik güçleri uygulaması lazım. Yani bizim bulunduğumuz coğrafya çok kritik bir coğrafya, Ortadoğu'ya gözü kapalı girmek Türkiye'ye kar getirmez, bizi orada hangi karanlık dehlizlerin götüreceğini bilemeyiz. Şu anda terörle bağlantılı bu işler zaten, Türkiye'nin dış politika konsepti. Hükümetimizin çok dikkatli olması lazım ve bu anlamda mutlaka ve mutlaka geniş bir mutabakat sağlaması lazım." - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Murat Başesgioğlu Safranbolu Karabük Türkiye Politika Güncel Haberler

title