Haberler

Kosova'da Erken Genel Seçimler

Güncelleme:

Başbakan Taçi'nin genel başkanı olduğu Kosova Demokratik Partisi, yüzde 31,21 oyla seçimleri kazandı.

Kosova'da yapılan erken genel seçimlerde, Başbakan Haşim Taçi'nin lideri olduğu Kosova Demokratik Partisi (PDK), yüzde 31,21 oy ile seçimleri kazandı.

Merkez Seçim Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, oyların yüzde 94'ünün sayıldığını ve PDK'nın önde olduğu belirtildi.

Kosova Demokratlar Birliği (DSK) yüzde 26,11 oy ile ikinci, "Samoopredeljenje" Hareketi yüzde 13,73 ile üçüncü, Kosova'nın Geleceği İçin İttifak Partisi ise yüzde 9,65 oy ile 4. sırada yer aldı.

Kosova'daki Sırp partilerinden ise en çok oy toplayan parti, yüzde 2,91 oy ile Vatandaş Girişimi Sırp Listesi oldu.

PDK lideri Taçi, partisinin destekleyen vatandaşlara teşekkür etti.

Kosova'nın bağımsızlığını ilan etmesinin sadece bir başlangıç olduğunu belirten Taçi, "Kosova vatandaşları nasıl bir ülke istediklerini açıkça belirtti. Biz bu ülkeyi geliştirmeye hazırız. Bugünden itibaren, ülkenin sosyal ve ekonomik anlamda gelişmesi için yeni misyonumuz kapsamında çalışmalara başlayacağız" diye konuştu.

PDK destekçileri dün gece, araçlarıyla şehir turu atarak seçim başarısını kutladı.

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga da seçimlerin olaysız bir şekilde sonlanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yahyaga, ilk defa Kosova genelinde düzenlenen erken genel seçimlerde gözlemcilik yapan Kosova'daki polis ve adalet misyonu EULEX, Kosova NATO Barış Gücü (KFOR) askerleri ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) gösterdiği çabaları takdir etti.

Erken genel seçimlerde 1,78 milyon seçmenden, 750 bininin (yüzde 42,8) oy kullandığı belirtildi.

Kosova'da 7 Mayıs'ta Meclisin lağvedilmesi sonucu erken genel seçimlere gidilmesi kararlaştırılmıştı. - Kosova

Kaynak: AA / Politika

Haşim Taçi Politika Güncel Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title