Haberler

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Kış Tedbirleri Toplantısı Düzenledi

Güncelleme:

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, kış aylarında vatandaşların yolda kalma ihtimallerine karşı mağdur olmamaları ve konaklama ihtiyaçlarının karşılanması için kamu kurumlarına misafirhanelerinde boş oda bırakmaları talimatını verdi.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, kış aylarında vatandaşların yolda kalma ihtimallerine karşı mağdur olmamaları ve konaklama ihtiyaçlarının karşılanması için kamu kurumlarına misafirhanelerinde boş oda bırakmaları talimatını verdi.

Gazi Toplantı salonunda düzenlenen "Kış Tedbirleri" toplantısında konuşan Polat, kamu kurumlularının kış aylarında alacakları önlemler ve tedbirlerle ilgili koordinasyon toplantısı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Polat, devlet olarak yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa hazırlıklı olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"İnşallah bereketli bir kar sezonu yaşarız, evelallah devletimiz güçlü, araç parkımız da tedbirlerimiz de iyi. Biz yolları da açabilecek güçte bir devletiz, her türlü hizmeti götürebilecek güçte bir devletiz. Gece yarsı da olsa hastamızı köyünden alabilecek iş makinesi de personelimiz de var. Geçtiğimiz günlerde 112'ye gelen ihbarla yolu kapalı olan bir köyde hastamız vardı, İl Özel İdaresi ekipleri ile yolumuzu açtık ve vatandaşımızı hastaneye getirdik."

Dışarıda kalan vatandaşların misafir edileceğini dile getiren Polat, şöyle devam etti:

"Allah'a şükür devletimiz güçlü kışın evleri olmayanları kış boyu, ister otel ister misafirhanede misafir ederiz. Emniyet ve jandarma birimlerimiz kontrol etsin dışarıda kalan varsa misafir ederiz. Misafirhanesi olan kamu kurum ve kuruluşlarımız kış sezonu boyunca ilçeler dahil boş yer ve oda bırakalım, kışın yolda kalan vatandaşlarımız mağdur olmasın, misafir edelim. Kızılay, AFAD ekipleri yolda kalan vatandaşlara ikram edebileceğimiz yiyecek içecekleri hazırlayalım."

Polat, ekiplerin sürekli sahada olmasını isteyerek, "Emniyet müdürümüz, jandarma komutanımız gece sahada olacağız, 02.00'de 03.00'te ekipleri dolaşacağız, sahaya çıkan arkadaşların yanında olacağız. Kar yağdığında acil durum 2-3 gün oluyor, millete sahada olduğumuzu göstermemiz lazım. Kış ayında tüm ekipmanlarımızın yedeğinin yedeğini temin edelim, kışın ortasında ben Ankara'dan, Erzurum'dan malzeme almaya gitmeyeceğim, yedeğimiz dahil olacak, yedek bitmeyecek en az bir yedeğimiz olacak." dedi.

Toplantıda Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü kış tedbirleriyle ilgili sunum gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Politika

Ziya Polat Kars Ulaşım Acil Durum Hava Durumu Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title