Haberler

İsrail Mahkemesinden Filistinli Siyasetçilere Hapis Cezası

İsrail mahkemesi, eski bakan Ebu Urfe ve milletvekili Tavtah'a "Hamas adına faaliyette bulundukları" gerekçesiyle 30 ay hapis cezası verdi

İsrail mahkemesi, Filistin'in Kudüs işlerinden sorumlu eski bakanı Halid Ebu Urfe ile milletvekili Muhammed Tavtah hakkında, "Hamas adına faaliyette bulundukları" gerekçesiyle 30 ay hapis cezası verdi.

Halid Ebu Urfe'nin eşi Mirfet Ebu Garibe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail mahkemesinin, Hamas'a destek olduğu gerekçesiyle eşi ve milletvekili Tavtah'ı 30 ay hapse mahkum ettiğini, Urfe ve Tavtah'ın, cezalarının ardından Kudüs'e girmeleri halinde ise 6 ay daha hapisle cezalandırılmalarına hükmettiğini belirtti.

Filistin parlamentosunda, Hamas'a bağlı milletvekillerini bünyesinde toplayan Değişim ve Reform Bloğu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail'in verdiği hapis cezasını kınayarak, milletvekilleri ve bakanlara yönelik böyle bir cezanın eşi görülmemiş bir suç olduğunu kaydetti.

Açıklamada, mahkemenin verdiği karar, İsrail'in uluslararası kurumlara yönelik yeni bir darbesi olarak nitelendirilerek, "İsrail, kurumsal ve siyasi alandaki faaliyetleri dışında, sanıklara yöneltilecek herhangi bir suçlama bulamadı" ifadesine yer verildi.

İsrail'in oturum izinlerini iptal etmesinin ardından Kudüs'teki Kızıl Haç merkezine sığınan Ebu Urfe ve Tavtah, 2012'nin ocak ayında İsrail polisinin baskını sonucu tutuklanmıştı. -

Kaynak: AA / Politika

Filistin İsrail Kudüs Hamas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title