Haberler

'İşçiye Şiddet'e Kızdı

Faruk Çelik, 1 Mayıs Gösterilerine, Elinde Çiçekle, Gülle Gelen İşçiye Şiddet Kullanılmışsa Bunun Tasvip Edilemeyeceğini Belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs gösterilerine, elinde çiçekle, gülle gelen işçiye şiddet kullanılmışsa bunun tasvip edilemeyeceğini belirterek, ''Ama, akşamdan sapanla, sopayı polisin kafasına indirme düşüncesiyle gelenleri de ayırt etmemiz gerekiyor'' dedi.

Bakan Çelik, İş Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısının TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında, 1 Mayıs ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bazı milletvekillerinin ''zorbalık'' gibi ifadeler kullandığına dikkati çeken Çelik, 1 Mayıs'ın, Emek ve Dayanışma Günü olarak ilan edildiğini, Türkiye'nin bir çok yöresinde de bu günün ruhuna uygun şekilde kutlamalar yapıldığını ifade etti. Faruk Çelik, şöyle konuştu:

''Fakat olayın İstanbul'da cereyan eden hadiselerinin iki boyutunu unutmayalım. Eğer elinde çiçekle, gülle gelen işçiye şiddet kullanılmışsa, bunu hiç birimiz tasvip edemeyiz. Ama şunu da gözardı etmeyelim; akşamdan hazırlıklı sapanla, sopayla veya... Tören anında görüyorsunuz, sopayı polisin kafasına indirme düşüncesiyle akşamdan hazırlıklı gelenler de varsa, -sayıları şudur, budur- bunları mutlaka ayırt etmemiz gerekiyor.

Yanlış, eğer güvenlik güçleri tarafından yapılmışsa yanlıştır. Ama olayların bu şekilde olmasını arzulayan bazı kişiler varsa, onları da o çerçevede değerlendirmemizin doğru olacağı düşüncesindeyim. 'Güvenlik güçleri zorbalık yapmak için güvenlik önlemlerini aldılar' şeklindeki bakış açısı doğru değil. Çok farklı düşünce ve anlayışlarla oraya gelenler de var. Yanlışı kim yapmışsa, o yanlışı tasvip etmiyoruz.''

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title