Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye olarak geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlemenin yolunun gençlere güvenmekten geçtiğini söyledi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye olarak geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlemenin yolunun gençlere güvenmekten geçtiğini söyledi.

Milletvekili Tin, özel bir televizyon kuruluşunda düzenlenen programda gençlerin Cumhurbaşkanlığı Hükumet sistemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye olarak geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlemenin yolunun gençlere güvenmekten geçtiğini ifade eden Tin, şunları söyledi:

"Özgürlükçü demokrasilerde gençlerin siyasal hayata katılımı büyük önem taşımaktadır. Demokratik siyaset, gençlere ülke siyasetine yön verecek mevki makamlara seçilme hakkı tanınmasını gerektiriyor. Gençlerin sahip oldukları ve temsil ettikleri düşünceleri, parlamento ve halk nezdinde beyan etmeye en az diğerleri kadar hakları var. Dünya ölçeğinde seçilme yaşına baktığımızda aralarında Fransa, Çin, Kanada, İspanya, Danimarka, Norveç, Macaristan, İsveç, Avusturya ve Almanya gibi yaklaşık 45'ten fazla ülkede seçilme yaşı 18'dir. Biz Türkiye olarak gençlerimize güveniyoruz. Onları geleceğimizin teminatı olarak görüyoruz. Onların bu mevki ve makamlarda bulunması ve seçilmesini ülkemiz açısından bir kazanım olarak görüyoruz."

"Milletvekili seçilecek olan gençlerin askerlik şartı olacak mı?" sorusunu yanıtlayan Tin, "Anayasada kimlerin milletvekili seçilemeyeceğine ilişkin maddede yer alan 'yükümlü olduğu askerlik hizmetini yapmamış olanlar' ibaresi, yapılan düzenlemeyle 'askerlikle ilişiği olanlar' şeklinde değiştirilmektedir. Askerliğini yapmadan aday olabilmek için kişi yoklama kaçağı olmayacak, fiilen askerde bulunuyor ve askerlik yapıyor olmayacak." dedi.

Kaynak: AA / Politika

AK Parti Denizli Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title