Haberler

Gürcistan'ın İlk Kadın Cumhurbaşkanı

Gürcistan’da dün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun galibi yüzde 59.54 ile bağımsız olarak mücadele eden kadın aday Salome Zurabişvili oldu.

Gürcistan'da dün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun galibi yüzde 59.54 ile bağımsız olarak mücadele eden kadın aday Salome Zurabişvili oldu.

Gürcistan'da halk Cumhurbaşkanını son kez doğrudan seçmek için dün sandığa gitmişti. Gürcistan'da halk ikinci turu yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde 6 yıl boyunca görev yapacak isme karar verdi. Oy verme işlemi yerel saatle 20.00'de son bulurken şu ana kadar oyların yüzde 99'u sayıldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin galibi aldığı yüzde 59.54 ile bağımsız olarak mücadele eden kadın aday Salome Zurabişvili oldu. Muhaliflerin adayı Grigol Vashadze ise oyların 40.46'sını elde etti. İlk turda 615 bin 624 oy alan Zurabişvili ikini turda oylarını iki katına çıkarırken, ilk turda 601 bin 188 oy olan Vashadze ise beklenenden daha kötü bir sonuç elde etti. Merkez Seçim Komisyonu'na (MSK) göre, 28 Ekim'de gerçekleştirilen ilk turda 1 milyon 647 bin 878 kişi sandık başına giderken ikinci turda 1 milyon 975 bin 845 seçmen oy kullandı. Bu sayı toplam seçmen sayısının yüzde 56.23'ünü oluşturdu.

Birleşik Ulusal Hareketi (UNM) liderliğindeki bir koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Grigol Vashadze, muhalefet partilerinin bugün yerel saatle 18.00'de ortak bir toplantı gerçekleştireceklerini duyurdu. Vashadze, "Destekçilerimizi planlarımız hakkında bilgilendirmeye karar verdik. Saat 18.00'de bir meclis toplayacağız" dedi. Vashadze, muhalefet destekçilerine toplantıya katılma çağrısında bulundu. Grigol Vashadze'nin açıklaması, eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin seçimlerin meşruluğunu sorgulaması ve kitlesel protestolar çağrısında bulunması sonrasında geldi.

Gürcistan'ın yeni Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili'nin göreve başlama töreni 16 Aralık'ta yapılacak.

Anayasaya göre seçilen Cumhurbaşkanının yemin töreni, cumhurbaşkanlığı seçiminden sonraki üçüncü Pazar günü gerçekleştiriliyor. - TİFLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title