Haberler

Ekvador'da yeni Devlet Başkanı Guillermo Lasso oldu

Güncelleme:

- Ekvador'da yeni Devlet Başkanı Guillermo Lasso oldu Güney Amerika ülkesi Ekvador'da devlet başkanının belirleneceği ikinci turda sağın adayı Guillermo Lasso sandıktan zaferle çıkarken, 24 Mayıs'ta göreve başlaması bekleniyor.

- Ekvador'da yeni Devlet Başkanı Guillermo Lasso oldu

QUITO - Güney Amerika ülkesi Ekvador'da devlet başkanının belirleneceği ikinci turda sağın adayı Guillermo Lasso sandıktan zaferle çıkarken, 24 Mayıs'ta göreve başlaması bekleniyor.

Ekvador'da ilk turu 6 Şubat'ta yapılan devlet başkanlığı seçiminin 2'nci tur sonuçları belli oldu. Ulusal Seçim Konseyi (CNE), ilk turda en fazla oyu alan sağın aday Lasso ile solun adayı Andres Arauz arasında geçen yarışta kesin olmayan sonuçlara göre Lasso'nun, Aruaz'a karşı üstünlük sağladığını açıkladı. CNE tarafından yapılan açıklamada, Lasso'nun oyların yüzde 52.5'ini aldığı, seçimlerde favori olarak gösterilen rakibi Arauz'ın oy oranının ise yüzde 47.5'te kaldığı kaydedildi.

Herhangi bir olayın yaşanmadığı seçim gününde 1 milyon 678 bin 274 geçersiz oy, 165 bin 445 de beyaz oy kullanıldı. Yeni Devlet Başkanı, 10 milyon 297 bin 553 seçmenin oyuyla belirlendi.

Lasso zafer konuşmasında, "Ülkede aşılama süreci için yarından itibaren çalışmaya başlayacağım. Kararlı bir şekilde çalışacağız ki 17 milyon Ekvadorlu geride kalmasın, aşılardan yararlansın. Demokratik, özgür ve müreffeh bir şekilde kimseden korkmadan yaşasın. Özgürlükler ülkesindeki değişim ile birlikte bu gece hepimiz huzur ve sükunet içinde uyuyabiliriz. Zulmetmek ya da hapiste görmek istediğim bir liste ile göreve gelmiyorum, hükümetten korkmayan tüm Ekvadorluları özgür görmek istiyorum" dedi.

Lasso'yu ilk olarak Uruguay Devlet Başkanı Luis Lacalle Pou ve Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera tebrik etti. Lasso destekçileri, seçim zaferini araçları ile sokaklarda tur atarak kutladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Güney Amerika Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title