Haberler

DP Lideri Uysal: Uçağımız Düşürülmüşse Sorumlusu İktidardır

Güncelleme:

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Eğer bizim bir uçağımız iddia edildiği gibi Suriye tarafından düşürülmüşse bunun sorumlusu siyasi iktidardır" dedi

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait RF-4E (Phantom) tipi askeri keşif uçağının düşürülmesi konusundaki sır perdesinin halen aralanmadığını belirten Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Eğer bizim bir uçağımız iddia edildiği gibi Suriye tarafından düşürülmüşse bunun sorumlusu siyasi iktidardır" dedi.

Pisidia Antiocheia Festivali'nin açılışına katılan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, ilçe girişinde Yalvaç Belediye Başkanı DP'li Tekin Bayram, Yalvaç DP İlçe Başkanı Durmuş Ali Karip ve partililer tarafından karşılandı. DP Lideri Gültekin Uysal ilk olarak Kaymakam Ahmet Altıntaş'ı ziyaret etti. İlçe hakkında Kaymakam Altıntaş'tan bilgi alan Uysal, Yalvaç İlçesi'ni tanıdığını, ilçede olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

ASIRLIK ÇINAR ALTINDA KAHVE İÇTİ

Kaymakamlığın ardından esnafı ziyaret eden DP Lideri Uysal, çınar ağacı altında vatandaşlarla sohbet etti. Asırlık çınarın gölgesinde Tük kahvesi için Uysal, Belediye Başkanı Tekin Bayram ve İlçe Başkanı Durmuş Ali Karip'in daveti üzerine ilçeye geldiğini ifade etti.

BÜYÜK SORUMLULUK ALDIK

Burada gazetecilere açıklamda bulunan Uysal, DP'ye genel başkan olarak çok büyük bir sorumluluk üstlendiğini söyledi. Bu görevi en iyi şekilde yürütmeye çalışacağını vurgulayan Uysal, "Ülkeyi 800 bin kilometrekarelik bir alanla sınırlandırmadan, imparatorluk döneminden miras kalan Balkanlar'dan Ortadoğu ve Orta Asya'ya kadar bir alandan sorumlu olduğumuz düşüncesiyle hareket edeceğiz" diye konuştu.

SİS PERDESİ ARALANMADI

Hükümetin yürüttüğü dış politikayı da eleştiren DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait RF-4E (Phantom) tipi askeri uçağın 22 Haziran'da düşürülmesini de değerlendirdi. Keşif uçağının düşürülmesi konusundaki sır perdesinin aralanmadığını aktaran Başkan Uysal, şunları kaydetti:

"Bu konudaki sis perdesinin bir an evvel kalkması ve gerek siyasi iktidar gerek askeri kanat tarafından ne olup bittiğinin kamuoyuna açıklanması gerekmektedir. Eğer bizim bir uçağımız iddia edildiği gibi Suriye tarafından düşürülmüşse bunun sorumlusu siyasi iktidardır. Ülkemizde her gün askerimiz, polisimiz şehit olurken Türkiye'nin Suriye'deki olaylara müdahil olması, iktidarın el değiştirmesi için çabaya girmesi gibi algının, Türkiye'ye zarar vereceği kanaatindeyim."

Ardından Devlethan Camii'nde cuma namazı kılan Uysal, Pisidia Antiocheia Festivali'nin açılışına katıldı. Sivil toplum örgütleri ile çeşitli dernekleri de ziyaret eden Uysal, daha sonra ilçeden ayrıldı. - Isparta / Yalvaç

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Türk Hava Kuvvetleri Demokrat Parti Gültekin Uysal Suriye Politika Güncel Haberler

title