Haberler

Seçim Hükümeti Düğümünü Cumhurbaşkanı Erdoğan Çözecek.

Güncelleme:

CHP ve MHP'nin seçim hükümetine katılmayacaklarını açıklamasından sonra tek alternatif AK Parti - HDP seçeneği kaldı. Düğümü Cumhurbaşkanı Erdoğan çözecek.

Erken seçim için kurulması beklenen seçim hükümetine sadece AK Parti ve HDP'li bakanlardan oluşacak. CHP ve MHP ise bu hükümete bakan vermeyeceğini açıklamıştı. HDP ise hükümete katılacağını deklare etmişti. Bu durumda seçim hükümetinin nasıl oluşacağı da tartışma konusu oldu. 25 bakanın AK Parti ile HDP arasında mı paylaşılacağı, yoksa MHP ve CHP'ye düşen 9 bakanlığa da bağımsızların mı atanacağı henüz netlik kazanmadı.

12 BAKAN BAĞIMSIZLARDAN OLABİLİR

Muhtemelen Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulacak seçim hükümetinde AK Parti Başbakan ve 10 Bakan, HDP de 3 bakan ile temsil edilecek. 12 bakan ise bağımsızlardan oluşacak. İçişleri, Ulaştırma ve Adalet Bakanlarının bağımsız olması Anayasa hükmü bulunuyor. Bu bakanlar bürokratlar arasından seçilecek.

ÖZKES'E GÖREV VERİLMESİ ZAYIF BİR İHTİMAL

TBMM'deki tek bağımsız milletvekili CHP kökenli İhsan Özkes'e de görev verilmesi ihtimal dahilinde, ancak zayıf bir ihtimal olarak görülüyor.

DÜĞÜMÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇÖZECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BUGÜN TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabulde Yılmaz ile hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili süreç hakkında istişari bir görüşme yapıyor.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Politika Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

500

Yorumlar (103)

he he:

Inadina hdp inadina selo baskan

30
40
yanıtYanıtla
zuppeli hoca:

Artik normalleseleim hdp de halkin oylari ile secilmis bakan olmalari cok normal

30
33
yanıtYanıtla
Cihan:

AKP=HDP

33
13
yanıtYanıtla
Katil akp:

Düğümün kaynağı erdoğan. Başkan olmak için herşeyi yapar

25
13
yanıtYanıtla
ihtilal:

Yazıklar olsun c h p ve m h p ye ülkeyi teröristlere teslim etti tarih bunu unutmayacak geçicide olsa hùkümete destek verin yazık çok yazık

17
21
yanıtYanıtla
...:

Ülke daha neleri gorecek

27
8
yanıtYanıtla
Katil akp:

Türkiye suriye yapılmaya çalışılıyor. Akp bunu HDP yi baraj altında bırakıp erdoganı başkan yapmaya çalışıyor. Ölen gençlerimiz akp nin umrunda değil.

22
13
yanıtYanıtla
muhammed:

alin iste cözum bitirin bu kani birlikte ve bu millet bir huzur bulsun

22
5
yanıtYanıtla
yakup aldırmaz:

Ne hallere düştük Allah islah etsin

19
5
yanıtYanıtla
darwin:

hadi hayırlısı olsun

13
8
yanıtYanıtla
Tüm 103 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title