Haberler

CHP'liler, Kılıçdaroğlu Saldırısını Kınadı

CHP İzmir Örgütü, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı İzmir Adliyesi önünde kınadı.

CHP İzmir Örgütü, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı İzmir Adliyesi önünde kınadı. Saldırının organize ve planlı düzenlendiğini savunan CHP İzmir İl başkanı Alaattin Yüksel, "Bu tür saldırılardan cumhuriyet tarihimizde çok vardır. Başta Mustafa Kemal Atatürk'e, İnönü'ye, Ecevit'e de yapıldı, şimdi Kılıçdaroğlu'na yapılıyor" dedi.

CHP İzmir İl başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il ve ilçe yönetimleri, İstanbul Vezneciler'de şehit düşen Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü'nün cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı. İzmir Adliyesi önündeki açıklamada konuşan CHP İzmir İl başkanı Alaattin Yüksel, saldırının organize ve planlı düzenlendiğini savunarak, "Bu tür saldırılardan cumhuriyet tarihimizde çok vardır. Bunlar aslında laik cumhuriyete yapılan saldırılardır. Başta Mustafa Kemal Atatürk'e, İnönü'ye, Ecevit'e de yapıldı şimdi Kılıçdaroğlu'na yapılıyor" diye konuştu.

"BİRER PİYONLAR"

Saldırının faillerinin, şehit cenazelerinde düzenledikleri provokasyonlarla siyasi kazanç elde etmeye çalıştığını ifade eden Yüksel, "Cenaze namazında siyasi provokasyon sağlayacak kadar alçalan, bu yolla şehit cenazelerini bile bölerek halkı kin ve düşmanlığa sevk etmeye çalışan zihniyet amacına ulaşamayacaktır. Bu aşağılık saldırıyı icra edenler, kendilerine verilen talimatları yerine getiren birer piyondur. Devlet erkanının katıldığı cenaze namazı sırasında bu piyonların Sayın Genel Başkanımızın önüne mermi bırakarak suikast tehdidinde bulunmasına seyirci kalan düşük profilli Başbakan, İçişleri Bakanı ve bu kişileri yönlendiren kaçak saray zihniyeti bu saldırının gerçek faillidir" ifadelerini kullandı.

"VIZ GELİR TIRIS GİDER"

Hiçbir tehdit ve hiçbir baskının, Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve Cumhuriyet Halk Partilileri yıldıramayacağını söyleyen Yüksel, "Bu tür saldırılardan cumhuriyet tarihimizde çok vardır. Bunlar aslında laik cumhuriyete yapılan saldırılardır. Başta Mustafa Kemal Atatürk'e, İnönü'ye, Ecevit'e de yapıldı şimdi Kılıçdaroğlu'na yapılıyor. Cumhuriyet yine kazanacaktır, bunlar bize vız gelir tırıs gider. Baskı ve şiddetten medet umanlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Türkiye'nin sorunlarının çıkışı, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında birleşme, özgür ve barış içerisinde bir Türkiye mücadelesinde yer almaktır" dedi.

"GİTTİKLERİ YOL, YOL DEĞİL"

Bilinçli bir şekilde uzun bir süredir CHP'ye saldırı düzenlendiğini savunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, şunları söyledi: "Burada sindirme politikası izlenmekte. Hiç kimse sokağa çıkmasın, hiç kimse fikrini beyan etmesin, hiç kimse protesto yapmasın. Her şeyi AKP zihniyeti yapsın, onlar karar versin, bizler de 79 milyon insan da alkışlasın diye bakıyorlar. Gittikleri yol yol değil, yaptıkları işler iş değil. Gizlemeye çalıştıkları, gündem değiştirmeye çalıştıkları konular konu değil. Ama biz ülkemizi seviyoruz, insanımızı seviyoruz. Bizim rant ve çıkar ilişkilerimiz yok. Rant ve çıkar ilişkisi için siyaset yapmıyoruz. Bizim geri plan hesaplarımız yok. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşaması için, dünyada barışın, ülkede barışın tesisi için uğraşıyoruz, didiniyoruz, siyaset yapıyoruz. Bu yoldan da dönmeyeceğiz, kimse de döndüremeyecek. Bu bir sindirme politikasıdır. Bu tarihte yaşanan olayların İzmir'de uygulanmaya çalışılmasıdır."

"DÜŞÜK PROFİLLİ GENÇLER İSTENİYOR"

Öte yandan CHP İzmir Örgütü, sosyal medya hesabında Davutoğlu'nun ilçedeki billboardlarda bulunan fotoğraflarının altına hakaret içeren sözler yazdığı gerekçesiyle yargılanan CHP Balçova Gençlik Kolları Başkanı Korcan Uçman'a da duruşma öncesi destekte bulundu. Duruşma öncesi konuşan Uçman, "Düşük profilli başbakan, düşük profilli yargı, düşük profilli bürokratlardan sonra şimdi de düşük profilli gençler isteniyor. Biz Kuva-i Milliye ruhuna sahip olan gençler olarak bu baskı ve sindirmelere boyun eğmeyiz. Yargı çağırdığında gelir ifademizi veririz" diye konuştu. İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse ise, "Belki hiçbir şey yolunda gitmeyecek ama kimse de bizi bu yoldan döndüremeyecek çünkü biz cumhuriyetin gençleriyiz" ifadelerine yer verdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Alaattin Yüksel İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
title