Haberler

CHP'den Trans Bireylere Kamuda ve Özelde Kota Ayrılsın Teklifi

Güncelleme:

CHP'li Tanal, trans bireylere özel iş yerlerinde yüzde 3, kamu işyerlerinde de yüzde 4 kota ayrılmasını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, engelli, eski hükümlü ve gaziler gibi trans bireylere de özel işyerlerinde yüzde 3, kamu işyerlerinde de yüzde 4 kota ayrılmasını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Tanal'ın teklifi, İş Kanunu'nun 30. maddesinde değişiklik öngörüyor.

Buna göre, işverenler, 50 veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör işyerlerinde yüzde 3 engelli ve yüzde 3 trans birey, kamu işyerlerinde ise yüzde 4 engelli ve yüzde 4  trans birey, yüzde 2 eski hükümlü işçiyi veya askerlik hizmetini yaparken terör olaylarının sebep ve tesiri sonucu malul sayılmayacak şekilde yaralananları meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlü olacak.

Teklifin gerekçesinde, iş gücü piyasasında dezavantajlı olan gruplar için işverenlerce zorunlu istihdam yükümlülüğü getirildiği belirtilerek, "Burada amaç iş gücüne katılamayan ve hayatlarını idame ettiremeyen dezavantajlı grupların, hem iş hem de sosyal hayata katılımlarını sağlamaktır. Trans bireylerin temel problemleri tamamen iş bulamamaktan kaynaklanmaktadır. Hatta dezavantajlı diğer gruplara oranla işsizlik trans bireylere daha çok zarar vermektedir. Bu durumun toplumsal olarak da geri dönüşleri ağır ve onarılamaz olmaktadır. İş bulamayan, iş bulabildiği yerlerde taciz ve şiddete maruz kalan trans bireylerin sürekli  toplum dışına itilmesi, bu bireylerin para kazanması için kayıtdışı seks işçiliği yapmalarına sebep olacak boyutlara taşınmaktadır. Bu durum ise trans bireylerin topluma entegrasyonunu zorlaştırmakta hem de toplumun trans bireylere karşı önyargılarının oluşmasına sebep olmaktadır" denildi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mahmut Tanal Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title