Haberler

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştü

Güncelleme:

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Mısır temasları çerçevesinde Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi. Görüşmede Sisi, Guterres'in uluslararası ve insani hukuk ilkelerine bağlı kalma konusundaki kararlılığını vurguladı. Guterres ise, bölgeye yardım ulaştırılması ve ateşkes sağlanması konularında çabalarını sürdürdü.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Mısır temasları çerçevesinde Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştü.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Mısır temaslarına devam ediyor. Dün Refah sınır kapısını ziyaret eden Guterres bugün Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, Mısır İstihbarat Teşkilatı Başkanı Abbas Kamel, UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini ve BM'nin Koordinatörü Elena Panova hazır bulundu. Görüşmede Sisi, Guterres'in uluslararası ve insani hukuk ilkelerine bağlı kalma konusundaki kararlılığını BM Güvenlik Konseyi'nin sorumluluklarını yerine getirmesinin gerekliliğini ve bazı ülkelerin UNRWA'ya fonları kesmesinin tehlikesini dile getirdi.

Guterres ise, Gazze'de ateşkes sağlanması, Refah sınır kapısının geçtiğimiz aylarda açılması ve zorluklara rağmen bölgeye yardım ulaştırılmasına öncülük edilmesi gibi gösterdiği çabalara değindi. Sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin fotoğraf paylaşan Guterres, "Ramazan dayanışma misyonum sırasında Mısır halkının bu zor zamanlarda gösterdiği cömertliğe tanık oldum. Cumhurbaşkanı Sisi ile yaptığım görüşmede merhamet, barış ve dayanışma değerlerine olan bağlılıklarını takdir ettim" ifadelerini kullandı. - KAHİRE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Antonio Guterres Mısır Diplomasi Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title