Haberler

Bilecik'te Muhtarlar Günü Töreni Düzenlendi

Güncelleme:

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde Muhtarlar günü dolayısıyla tören düzenlendi. Kaymakam Alparslan Sözen, protokol üyeleri, köy ve mahalle muhtarları törene katıldı. Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Uğural günün anısına Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde Muhtarlar günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, Kaymakam Alparslan Sözen, protokol üyeleri, köy ve mahalle muhtarları katıldı. Tören saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Uğural günün anısına Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Aktaş Köyü Beşevler Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Uğural yaptığı açıklamada "Muhtarlar müessesi 2.nci Mahmut'un fermanı ile kurulmuş 19 Ekim 2015 Ekimde Başbakanlık genelgesi ile 19 Ekimin muhtarlar gününü kutlanması karar verilmiştir. Bugünün oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Yerel yönetimlerin en küçük birimi köy ve mahalle yönetimidir. 194 yıllık kök bir geçmişe sahiptir. Muhtarlık Osmanlı döneminden cumhuriyet dönemine taşınan önemli bir birimdir" ifadelerini kullandı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Muhtarlar Günü Gölpazarı Bilecik Politika Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title