Haberler

Aym Başkanı Kılıç'ın Sözleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: "Misafirlerini adeta dövercesine bir konuşma yapmış olması, sanıyorum kamuoyunca pek tasvip görmedi, yadırgandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç'ın sözlerine ilişkin, "Misafirlerini adeta dövercesine bir konuşma yapmış olması, sanıyorum kamuoyunca pek tasvip görmedi, yadırgandı. 'Neden böyle bir konuşma yapmış başkan?' diye sorulabilir. Önümüzdeki günlerde neden böyle bir konuşma yaptığının ipuclarını herhalde yakalarız diye düşünüyorum" dedi

Şahin, AK Parti Karabük İl Başkanlığı'nda gazetecilerin AYM Başkanı Haşim Kılıç'ın sözlerine ilişkin görüşünün sorulması üzerine, buna benzer konuşmaları, geçmişte adli yılın açılış toplantılarında Türkiye Barolar Birliği başkanlarından dinlediklerini söyledi.

Özellikle rahmetli Özdemir Özok'un bu tür konuşmaları çok yaptığını anlatan Şahin, geçen yılki adli yıl açılışında şimdiki Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun da buna benzer bir konuşma yaptığını kaydetti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın, Barolar Birliği başkanlarının yapmış olduğu konuşmaya paralel bir konuşma yapmış olmasından üzüntü duyduğunu belirten Şahin, "Meclis başkanımızın ifadeleri ile kendisine yakıştırmadığımı ifade etmek isterim. Tabi hukuki değerlendirmelerinin yanı sıra siyasi değerlendirmeleri ön plana çıktı. Ben kendisini yakinen tanıdığımı zannediyorum. Çünkü uzun süredir Anayasa Mahkemesi'nde önce üye olarak, sonra başkan vekili, sonra da başkan olarak görev yaptı" diye konuştu.

"Doğrusu çizgisi demokrasiden ve özgürlüklerden yana olmuştur" diyen Şahin, şöyle devam etti:

"Bu yönüne benim söyleyecek bir şeyim yok ama misafir olarak davet ettiği sayın cumhurbaşkanımızın, sayın başbakanımızın, sayın bakanların ve diğer yüksek yargı başkanlarının olduğu bir ortamda, misafirlerini adeta dövercesine bir konuşma yapmış olması sanıyorum kamuoyunca pek tasvip görmedi, yadırgandı diye düşünüyorum. 'Neden böyle bir konuşma yapmış başkan?' diye sorulabilir. Önümüzdeki günlerde neden böyle bir konuşma yaptığının ipuclarını herhalde yakalarız diye düşünüyorum."

- Cumhurbaşkanlığı seçimi

Şahin, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday belirleme çalışmalarına ilişkin bir soru üzerine de AK Parti olarak cumhurbaşkanı adaylarının henüz belli olmadığını daha önce de söylediğini ifade etti.

İstişarelerden sonra ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le de bir istişare yaparak bunun sonucunda cumhurbaşkanı adaylarının belli olacağını düşündüğünü anlatan Şahin, istişarelerin devam ettiğini söyledi.

Şahin, MKYK'nın önümüzdeki günlerde sadece bu gündemle bir araya geleceğini dile getirerek, "Değerlendirmeler sonunda cumhurbaşkanı adayımızın sanıyorum mayıs ortalarından itibaren mayıs sonuna kadar olan bir süreçte belli olur diye değerlendiriyorum" şeklinde konuştu. - Karabük

Kaynak: AA / Politika

Anayasa Mahkemesi Mehmet Ali Şahin Haşim Kılıç Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title