Haberler

AKP'nin hazırladığı 80 maddelik torba kanun teklifi görüşülmeye başlandı

Güncelleme:

AKP'nin hazırladığı 80 maddelik torba kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Muş Milletvekili Sezai Temelli, torba yasaların artık çuval yasalar olduğunu belirterek eleştirilerde bulundu.

AKP'nin hazırladığı 80 maddelik torba kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. HEDEP Muş Milletvekili Sezai Temelli, "Siz uyarlama dediniz bence bu uyarlama değil çuvallama çünkü artık torba değil çuval yasalar görüşüyoruz. Her gelen torba yasayla yeni anayasa ihlalleri oluyor. . Bu kadar ekonomik meseleler konuşuluyor içinde ama içine 2 tane madde gelmiş Seçim Kanunu... Seçim Kanunu'nun ne alakası var burada, bunun komisyonu yok mu? Burada bir kurnazlık var; buna yasama kurnazlığı diyoruz biz. Bürokrasi de ne var ne yok bu çuvalın içine doldurmayı artık maharet sayıyor ve bunu da ustaca yapıyor deyim yerindeyse" dedi.

AKP'nin 24 Kasım Cuma günü TBMM'ye sunduğu ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bugün başlandı.

HEDEP Grubu adına söz alan Muş Milletvekili Sezai Temelli, özetle şunları söyledi:

"ARTIK TORBA DEĞİL ÇUVAL YASALAR GÖRÜŞÜYORUZ. BÜROKRASİ DE NE VAR NE YOK BU ÇUVALIN İÇİNE DOLDURMAYI ARTIK MAHARET SAYIYOR"

"Siz uyarlama dediniz bence bu uyarlama değil çuvallama çünkü artık torba değil çuval yasalar görüşüyoruz. Her gelen torba yasayla yeni anayasa ihlalleri oluyor. Seçim kanunu ile ilgili bir şey var içinde düşünebiliyor musunuz. Bu kadar ekonomik meseleler konuşuluyor içinde ama içine 2 tane madde gelmiş Seçim Kanunu... Seçim Kanunu'nun ne alakası var burada, bunun komisyonu yok mu? Bu başlı başına ne kadar ciddi sorunların olduğunu bize gösteriyor. Burada deyim yerindeyse bir kurnazlık var; buna yasama kurnazlığı diyoruz biz. Bürokrasi de ne var ne yok bu çuvalın içine doldurmayı artık maharet sayıyor ve bunu da ustaca yapıyor deyim yerindeyse. Dolayısıyla baktığımızda hepsi sanki yaşadığımız sorunları aşmaya yönelik çözümlermiş gibi gözükmekle beraber, aslında günü kurtarmaya yönelik ve işi kotarmaya yönelik bir anlayışın bu yasaya sirayet ettiğini söyleyebiliriz.

"CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ VERGİDEN KAÇAN BİR SİSTEM"

Giderek bir yetki devrinin hızlandığını, yetki devrinin artık, deyim yerindeyse, bütün bu yasama faaliyetine aşkın bir hale geldiğini görüyoruz. Bu ülkenin vergi yasaları toplumsal ahlak, toplumsal vicdan, toplumsal barışın güçlenmesine ve toplumun kendi kendini denetlemesine yol açacak bir vergi anlayışı değil tam tersine bu meselelerin giderek çoğaldığı bir toplumsal yaşama neden oluyor. O yüzden vergi önemli ama Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi vergiden kaçan bir sistem, Cumhurbaşkanı hükümet sistemi yetkileri tek elde toplayıp adeta vergileri de bu anlayışla dizayn eden, gerçek anlamda bir vergi düzeninin, vergi yapısının oluşmasını engelleyen bir sistem.

"DÖVİZ İHTİYACININ BU KADAR YÜKSEK OLDUĞU BİR YERDE TORBA YASANIN İÇİNDE 'NEREDEN BULABİLİRİM' KAYGISIYLA BİR SÜRÜ MADDE VAR"

Döviz ihtiyacının bu kadar yüksek olduğu bir yerde, döviz projeksiyonlarının bile olmadığı bir planla, bir bütçeyle hiçbir şeyi halledemeyeceğiniz için torba yasanın içinde adeta 'Nereden bulabilirim?' kaygısıyla hazırlanmış bir sürü madde var. Örneğin, kur korumalı mevduat… Burada döviz meselesi, faiz meselesi, bütçe açığı meselesi kritik meseleler fakat bunlarla mücadele edebilecek, krizi önleyebilecek, istikrarı sağlayabilecek bir bütçe olmadığı için de zaten biz bu torba yasayla karşı karşıyayız; alelacele gelmesinden belli zaten, mesela beklemeye ömrü yok. Olay o kadar sıkışık, kriz o kadar zorlayıcı ki beklemeye ömrü yok. Yani bu bütçenin komisyondan geçip Genel Kurula giderken araya sıkıştırılması kadar acayip bir şey olamaz. Bu acayipliğin nedeni işte aslında içinde yaşadığımız kriz."

Kaynak: ANKA / Politika

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sezai Temelli Milletvekili Muş Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title