Haberler

AK Parti'li Ergin: "Allah Bizi, Milletin Gönlünde Kapanmaktan Korusun"

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, AK Parti'nin Kapatılmayacağına İnandığını Belirterek, "Allah Bizi, Milletin Gönlünde Kapanmaktan Korusun" Dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, AK Parti'nin kapatılmayacağına inandığını belirterek, "Allah bizi, milletin gönlünde kapanmaktan korusun" dedi.

Partisinin Hatay İl Danışma Meclis toplantısında bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin, "AK Parti bu ülkede bir şeylerin odağı oldu. Ama bu asla laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmak durumuna gelmedi. Bunu ima edecek, bunu hatırlatacak bir eylemi de olmadı. Bunları elbette ki biz mahkeme sürecinde değerlendireceğiz. Ama AK Parti bu ülkede bu ülkenin makus tarihini değiştirecek hayırlı hizmetlerin odağı oldu çok şükür. Bu dava sonucunda biz AK Parti'nin kapatılmayacağına inanıyoruz. Bu iddianameye karşı yapmış olduğumuz beyanlar, verdiğimiz cevaplar ve evrensel hukuk değerlerini bir araya koyduğumuzda ben bu partinin kapatılmayacağına inanıyorum. Ancak bundan daha çok inandığım bir şey var. O da şudur; mahkemenin vereceği kararlar milletin gönlünde kapanmaktan korusun" dedi.

Daha sonra Amik Ovası'nda yaşanan su sorununun ele alındığı Antakya Ziraat Odası'ndaki toplantıya katılan Sadullah Ergin, çiftçilerle bir araya geldi. Dünyanın en önemli sorunlarının başında suyun iyi yönetilmesinin geldiğini ifade eden Ergin, "Türkiye'nin genel sorunu olduğu gibi Hatay'ın da en önemli sorunu su yönetimi sorunudur. Suyun dünya üzerinde bu kadar önemli olduğu bir noktada bizlerin de bu konuda gerekli tedbirleri almamız gerekiyor. Başbakanımızın 'Su seferberliği başlattık' sözü, sadece GAP bölgesiyle sınırlı değil. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Çevre Bakanlığı bütün Türkiye'yi kapsayan bir proje hazırlıyor. Bu proje ile tıpkı elektrik enerjisinin enterkonnekte sistemle bütün Türkiye'ye dağıtılması gibi suyun da aynı sistemle bütün ülkeye dağıtılması sağlanacak. Türkiye'nin kuzeyindeki yağışlardan elde edilen su kaynakları bu proje sayesinde ülkenin diğer kesimlerine de aktarılacak. Bizim su zengini bir ülke olmadığımız açık, ama şayet suyu doğru yönetirsek kimseye muhtaç olmayacak kadar su kaynaklarımız olduğu da bir gerçektir" diye konuştu.

(OK-HE-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title