Haberler

AK Parti'den SSK ve Bağ-Kur emeklisine ek zam açıklaması

Güncelleme:

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, çalışma hayatıyla ilgili kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yapılacak olan zamma değinen Güler, "Önümüzdeki günlerde yine bir Kabine toplantısı söz konusu olacak; netleştiğinde inşallah komisyon safhasında ya da Genel Kurul safhası ile birlikte bu kanun metnine de eklenmesi hususunu değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, çalışma hayatıyla ilgili düzenlemelerin yer aldığı kanun teklifinin Meclis'e sunulduğunu açıkladı. Güler, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yapılacak ek zamma ilişkin, "Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız çalışmalarını devam ettiriyor. Önümüzdeki günlerde yine bir Kabine toplantısı söz konusu olacak; netleştiğinde inşallah komisyon safhasında ya da Genel Kurul safhası ile birlikte bu kanun metnine de eklenmesi hususunu değerlendireceğiz." dedi.

AK Parti Grup Başkanı Güler, çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren "İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin Meclis'e sunulduğunu belirterek, "Yürütme ve yürürlük maddesi olarak toplamda 10 madde teklifimizde yer almaktadır. Teklifimizle asgari ücret desteğinden kısa çalışma ödeneğine, kadınlarımızın ve gençlerimizin istihdam imkanlarının artırılması, işverenlere sağlanması planlanan desteklere kadar esasında sosyal devletin bir gereği olarak çalışanlarımızı ve işverenlerimizi korumaya yönelik bir dizi düzenleme yapmaya gayret ettik. Bir yandan çalışanlarımızın gelirlerini artırarak onları enflasyona ezdirmiyoruz diğer yandan da işverenlerimizin yüklerini hafifleterek ücret artışlarının istihdama olumsuz bir etki yapmaması için de gayret gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

AK Parti, çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifini Meclis'e sundu

"ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ 700 LİRA OLACAK"

İşverenlerin iş gücü maliyetlerini düşürerek istihdamı korumalarını ve artırmalarını desteklemek amacıyla 2016 yılından 2023 Aralık dönemi sonuna kadar her yıl asgari ücret desteği sağladıklarını hatırlatan Güler, teklifle 2024 yılındaki asgari ücret desteğinin 700 lira olarak belirlendiğini belirterek, "Diğer bir madde ile işsizlik sigortası fonu kullanılarak uygulanan pasif işgücü piyasası programlarının etkinliğinin artırılması için kısa çalışma gerekçelerine genel salgın durumunun eklenmesi ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanılması için gereken asgari prim ödeme gün sayısının 450 güne de indirilmesi amaçlanmaktadır. Diğer bir teklif ile ilave istihdamın sağlanması ve özel politika gerektiren kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi sahibi olan işsizlerin istihdamının desteklenmesi amacıyla 2011 yılından bu yana uygulanan ve yüzde 55'i kadın olmak üzere yıllık ortalama 650 bin kişinin yararlandığı teşvik uygulamasına, 31 Aralık 2025 tarihine kadar devam edilmesi ve uygulamanın 31 Aralık 2026 tarihine kadar uzatılması için Cumhurbaşkanımıza yetki verilmesi de amaçlanmaktadır." diye konuştu.

İKİ BAKANLIK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güler, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yapılacak zammın da bu teklife eklenip eklenmeyeceğini ilişkin soruya, "Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız çalışmalarını devam ettiriyor. Etki analizleri ve bütçe imkanlarını değerlendirmek suretiyle ortaya bir rakam çıktığı takdirde önümüzdeki günlerde yine bir Kabine toplantısı söz konusu olacak; netleştiğinde inşallah komisyon safhasında ya da Genel Kurul safhası ile birlikte bu kanun metnine de eklenmesi hususunu değerlendireceğiz." yanıtını verdi.

AK Parti, çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifini Meclis'e sundu

"BİR ORAN VERME İMKANIM YOK"

Güler, "Yapılacak zam oranına ilişkin bir gelişme var mı?" sorusunu ise "Bütün bu etki analizleri, oransal artışlar, bütçe imkanları; bunların tamamı değerlendiriliyor. Benim şu anda bir oran verme imkanım yok. İnşallah ortaya çıktığında yine bu gelişmeleri duyururuz." diye cevapladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Abdullah Güler AK Parti Bağ Kur Kabine Zam Söz Ssk Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

sır balıkçı.17:

Emekli % 37.57 intibak 8077 seyyanen ve refah payı bekliyor yapamıyorsanız toplu paramızı verin bizler her hangi bir bankada değerlendiririz, ÜLKEMİZDE KİRA OLMUŞ 12.500 TL 10.317 Maaşla geçinin diyorsunuz BUYRUN BU MAAŞLA SİZ GECİNİN.

74
3
yanıtYanıtla
sır balıkçı.17:

Emekli diyor ki emeklinin hakkı boğazınızdan geçebilir amma SIRAT KÖPRÜSÜNDEN GECMEZ, vesselam.

yanıt1
yanıt0
sade vatandaş:

bunlar bizi yeni cami önünde mendil açan dilenci sanıyor herhalde vereceklerini bir lütuf gibi görüyorlar herkesi üç beş kuruşa kul köle olacak sanıyorlar

74
0
yanıtYanıtla
Revolver:

yahu ocak dediniz ocak ta bitiyor.. uyutuyor musunuz bizi?

33
0
yanıtYanıtla
Vscorpion:

Emekli maaşı 7.500tl, memura verilen seyyanen zam 8.077tl idi, fıkra bu kadar.

24
0
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Oy veren emekliler boyle agizlarinin icine bakarsiniz iste.

19
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title