Haberler

Polisin dikkati "hırsızlık oyunu"nu bozdu

Güncelleme:

Bahçelievler'de değerlendirmeleri amacıyla akrabaları tarafından verilen 382 bin doları batıran iki kişinin, hırsızlık mizanseniyle bu paranın çalındığına yönelik kurguladıkları oyun, polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu ortaya çıkarıldı.

Bahçelievler'de değerlendirmeleri amacıyla akrabaları tarafından verilen 382 bin doları batıran iki kişinin, hırsızlık mizanseniyle bu paranın çalındığına yönelik kurguladıkları oyun, polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu ortaya çıkarıldı.

Şirinevler Mahallesi'nde oturan iş insanı Yasin D, akrabaları tarafından değerlendirmesi için yaklaşık bir yıl önce verilen 382 bin doları ortağı Tekin Z. ile batırdı. Akrabalarına bu durumu anlatamayan Yasin D, ortağı Tekin Z. ile plan yaptı. Akrabaları paranın çalındığına inandırmak için yapılan plan doğrultusunda, Tekin Z'nin 17 yaşındaki oğlu Yusuf Z. de Mert S. ile anlaştı.

Plan gereği, Tekin Z. ve Yasin D'nin içinde bulunduğu otomobille Şirinevler yan yolda Yusuf Z. ve Mert S'nin kullandığı motosiklet çarpıştı. Kazanın ardından motosikletten inen bir şüpheli, otomobilin bagajından bir çanta alarak kaçtı.

Durumu fark eden çevredeki vatandaşların uyarısı üzerine bagajına bakan Yasin D. çantanın yerinde olmadığını gördü.

Yasin D'nin, kazanın ardından içinde 382 bin dolar bulunan çantanın çalındığı ihbarı üzerine olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı.

Güzergahtaki güvenlik kamerası görüntülerini 8 gün inceleyen ekipler, çantayı çalanlarla mağdur olduğunu söyleyen Tekin Z. ve Yasin D'nin kazanın andından bir araya geldiklerini tespit etti.

Görüntülerden kimliği belirlenerek yakalanan ve çantanın çalınması planını yaptığı iddia edilen Tekin Z'nin oğlu Yusuf Z. ile Mert S'nin (28) verdiği ifadeler doğrultusunda, Yasin D. gözaltına alındı.

Yasin D'nin de olayı ortağı Tekin Z. ile planladıkları itiraf etmesi üzerine Tekin Z. gözaltına alındı.

Haklarında "suç uydurmak", "dolandırıcılık suçuna teşebbüs etmek" suçlarından işlem yapılan şüpheliler, sevk edildikleri adliyede savcılık ifadelerinin ardından adli kontrolle serbest bırakıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bahçelievler Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title