Haberler

Polis Okulu Öğrencilerine Hijyen Dersi

Erzincan Kızılay Şube Başkanlığı Tarafından, Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda "Hijyen" Konulu Bir Konferans Düzenlendi.

Erzincan Kızılay Şube Başkanlığı tarafından, Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda "Hijyen" konulu bir konferans düzenlendi.

Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Yavuz Selim Güler'in konuşmacı olarak katıldığı konferans, okulun konferans salonunda gerçekleştirildi. Konferansta, Kızılay Şube Başkanlığı olarak; Tıp Merkezi'nde verilen sağlık hizmetlerinin yanında halka ve öğrencilere, "Sağlıklı Yaşam" şekillerini en iyi şekilde öğretmeyi kendilerine amaç edindiklerini ifade eden Başhekim Yavuz Selim Güler, "Toplumun tüm kesimlerine ulaşmak ve toplumdan gelen taleplere cevap verebilecek yapıyı sağlamak, sağlıktaki gelişmeleri yakından takip ederek, Türk Kızılayı'nın ulusal ve uluslararası afetlerde saygınlığını artırıp, afetten etkilenen insanlara sağlık hizmeti sunmak ve mevcut sağlık hizmetlerini halkımıza en iyi şekilde vermektir bizim misyonumuzdur." dedi.

Yaşamak, öğrenmek ve iş yapabilmek için insanın sağlıklı olmak gerektiğini ifade eden Başhekim Yavuz Selim Güler şunları söyledi; "Sağlığı bozuk olan kişi görevlerini tam olarak yapamaz. Bunun sonucunda, kendine, ailesine, çevresine, topluma yararlı olamaz. Sağlıklı kişi mutlu, canlı, hareketli olur. İnsanların sağlık kurallarını öğrenmesi ve sağlıklı yaşama bilincine kavuşması gerekir. Tıp bilimi yalnız hastalıklarla, hasta olan insanlarla ilgilenmez. İnsan sağlığının sürekliliği, insanların hasta olmadan yaşamlarını sürdürmeleri için araştırmalar yapar. Bunun yanında insanların da uyması gereken kurallar var. Temizlik sağlığımız, açısından çok önemlidir. Bedenimizin temizliği, kullandığımız eşyaların temizliği yaşadığımız yerin temizliği gibi ayrıntılarla bir bütün oluşturur. Yalnız bedenimizin temizliği ya da yalnızca eşyalarımızın temizliği bir anlam taşımaz. Biz ne kadar temiz olursak olalım, eşyalarımız, giysilerimiz kirli olursa biz de kirli sayılırız."

"Kirletilmiş çevreyi temizlemek zordur. Ama kirletmemek ve korumak daha kolaydır." diyen Başhekim Güler, "Kişiler kendi sağlıklarını korumada dikkatli oldukları gibi çevre sağlığını korumada da dikkatli olmalıdırlar. Bunun için çevremizi temiz tutmalıyız. Yerlere çöp atmamalıyız. Çevrede sinek, sivrisinek gibi zararlı böceklerin üremesini kolaylaştıracak ortam oluşturmamalıyız. Çevre sağlığını, çevre temizliğini korumak her yurttaşın önemli görevlerinden biridir." dedi.

(İS-İRT-Y)

17.01.2007 18:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title